19. mar 2008 15:16
Ko so moji starši pred kakimi dvajsetimi leti gradili vikend sva z mamo tudi kuhali za zidarje. To je bila ena velika nočna mora. Poleg hrane so na voljo imeli seveda tudi pivo, vino in takratkega. Take pogoje so seveda postavljali oni. Rezultat- marsi kje katastrofalen. Plačani so bili na uro, se pravi, da je bila tudi malica omejena na določen čas, tega se seveda niso držali. Tudi pijača je šla kot na veselici in na koncu so bili zelo veseljaško razpoloženi, pa še bi lahko naštevala. Zdaj, ko sva z možem na tem da imava delavce, sem v prvi vrsti postavila pogoj: kuhala jim ne bom. In točno tako je. Ne kuham jim in jim niti slučajno ne strežem iz vseh strani. Časi so se spremenili in ta navada tudi. Vsak ki je delal na naši hiši, si je malico prinesel s seboj. Pa naj bo lepo ali grdo, meni tudi nihče ne skuha na delavnem mestu če ne plačam. Midva z možem imava svoje delo, oni svojega in vse lepo štima. Najlepše pa je pogledati ker nihče ni pijan, pri delu so hitri in dokaj natančni, nasplošnem in v grobem nima nihče večjih pripomb. lp Vesna