Kašlanje

štorklja  

član od: 23.10.2007

sporočila: 190

19. mar 2008 10:44

Ja, sej štekamo, pač naši predragi zdravniki, ki smo zanje samo številke, ki pač nimamo kej početi in jih hodimo gnjavit, a ne ?! No, men tud zlo pomaga timijanov čaj ( materina dušica ) in karameliziran sladkor. Narediš ga pa takole; v liter prevrete vode vsuj dve čajni žlički čaja in pusti stati 10 minut. Medtem prepraži eno do dve žlici sladkorja na ognju-plati, odvisno od okusa ( sladkor kar daj v posodo, prižgi plato in čakaj, da potemni, vmes dobro mešaj s kakšno plastično kuhalnico ), na ta sladkor vlij čaj in pusti stati cca 10 minut. To pij večkrat na dan, pomaga - preizkušeno. Jaz mojim doma kuham ta čaj in je učinkovit. Drugače pa je za kašelj zlo dober sirup iz smrekovih vršičkov ali pa regratov med. Pač poskusi. Jaz sem lani tako zelo kašljala, da mi je zdravnik na koncu bil prisiljen dati KODEINOV FOSFAT, ki je zadnje zdravilo, ki ga pri kašlju predpišejo. Je učinkoval - momentalno, čez malo manj kot mesec dni pa se je kašelj ponovil. Takrat sem se zaklela, da ne bom več jemala raznih zdravil in pastil ampak bom kar takoj, ko pričnem kašljati ukrepala z raznimi zdravili iz domače lekarne. In povem vam, da vso to lajšanje kašlja pomaga, razen, če se le ta precej razširi........

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

19. mar 2008 13:31

Jst sm ene 2 leti nazaj tako močno kašljala kak mesec pa mi ni nč pomagalo...pol je pa samo od sebe odšlo kot je prišlo.Sam mi potem še glas pobralo,tko da sm bla pol po enem mesecu kašljanja pa še 1 tedn brez glasu ! evagirl

carli  

član od: 17.11.2006

sporočila: 59

19. mar 2008 15:31

Predlani novembra sem se prehladila in potem se mi je kašelj vlekel tja do konec februarja. Bilo je grozno, poizkusila sem vse možne domače sirupe in druge "zvarke", vsak teden mi je zdravnica predpisala nov sirup proti kašlju, tako da sem preizkusila vse sirupe, ki so jih imeli na voljo v lekarnah, pa ni nič pomagalo. Bila sem prav obupana, vse me je bolelo. Ponoči sploh spat nisem mogla zaradi kašlja. In potem mi je ena gospa v trgovini, ki me je slišala kako kašljam, rekla da naj si na maslu prežgem cvetove kamilice in si iz tega naredim vroče obkladke za čez noč. In to mi je pomagalo. V enem tednu sem se rešila tega presnetega kašlja. carli

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 410

29. mar 2008 15:55

Že moja mama je imela vedno pri roki črno redkev, jo malo izdolbla, dala v vdolbinico žlico medu, pustila čez noč in naslednje dni smo 3 krat na dan zaužili žlico zdravilnega soka, ki se je nabral. Decembra sem prakticirala na mojih dveh malih bolnikih(8 in 4)-še danes se sekiram, da se nisem tega spomnila že prej, ker je kašelj v nekaj dneh prenehal!!! Kdor ne prenese medu, lahko da v vdolbino žlico sladkorja. Pred leti pa sem se spomnila, da si je mama večkrat lajšala težave s senenimi obkladki(izmenjaje s kamiličnimi). Prečesala sem SLO in odkrila domačo lekarno patra S. Ašiča. Izdelujejo in prodajajo lične blazinice polnjene s senenim drobirjem ali pa s kamilicami. Segrejem kar v pečici in pred spanjem položim na prsi. Otroka sta navdušena! Segrevam tudi kadar boli trebušček. Res pomaga in krasno diši. Blazinice so za večkratno uporabo in tudi za nekatere druge težave. Če katero-ega zanima, lahko naroči po tel.017877065 Sitik-Stična, Iv. Gorica. Z veseljem pošljejo po pošti. eta

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

29. mar 2008 17:28

Lovebeyba, si pomislila na oslovski kašelj? Na naši šoli so nas pošteno prestrašili, ko so javno sporočili, da razsaja in da nisi pred njim varen, čeprav si se cepil. Hčerini sošolki so že potrdili okužbo, je pa čakala na končne izvide zelo dolgo, mislim, da 14 dni. Tudi hčerka ima podobne simptome, kot jih ti opisuješ, njeno počutje pa zelo niha, tako da se bojim, da je oslovski kašelj tudi pri nas. V torek sem jo peljala k zdravniku, ki je poslušal pljuča in ni slišal nič, tudi krvna slika ni kazala posebnosti, stanje je pa še zmeraj nespremenjeno. Včasih ji kašelj sproži celo bruhanje. Temperatura pa je bodisi normalna bodisi okoli 37 stopinj. Ravnokar sem našla tole in bom poskusila: http://www.triera.net/novica.php?id=A112307

bozena  

član od: 26.10.2003

sporočila: 234

29. mar 2008 17:51

Carly, kaj pa želodčna kislina ali pa astma? božena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti