19. mar 2008 10:44
Ja, sej štekamo, pač naši predragi zdravniki, ki smo zanje samo številke, ki pač nimamo kej početi in jih hodimo gnjavit, a ne ?! No, men tud zlo pomaga timijanov čaj ( materina dušica ) in karameliziran sladkor. Narediš ga pa takole; v liter prevrete vode vsuj dve čajni žlički čaja in pusti stati 10 minut. Medtem prepraži eno do dve žlici sladkorja na ognju-plati, odvisno od okusa ( sladkor kar daj v posodo, prižgi plato in čakaj, da potemni, vmes dobro mešaj s kakšno plastično kuhalnico ), na ta sladkor vlij čaj in pusti stati cca 10 minut. To pij večkrat na dan, pomaga - preizkušeno. Jaz mojim doma kuham ta čaj in je učinkovit. Drugače pa je za kašelj zlo dober sirup iz smrekovih vršičkov ali pa regratov med. Pač poskusi. Jaz sem lani tako zelo kašljala, da mi je zdravnik na koncu bil prisiljen dati KODEINOV FOSFAT, ki je zadnje zdravilo, ki ga pri kašlju predpišejo. Je učinkoval - momentalno, čez malo manj kot mesec dni pa se je kašelj ponovil. Takrat sem se zaklela, da ne bom več jemala raznih zdravil in pastil ampak bom kar takoj, ko pričnem kašljati ukrepala z raznimi zdravili iz domače lekarne. In povem vam, da vso to lajšanje kašlja pomaga, razen, če se le ta precej razširi........