13. mar 2008 9:43
Frina, Jernej in ostali enako misleči!
Najprej sem bila skeptična, ker sem načela to temo, sedaj pa mi resnično ni žal.
Hvala za takšna mnenja! Tudi sama delam v takšni službi, kjer se vsakodnevno
srečujem z ljudmi, ki so že lačni. Veste, ko me iz šole ali vrtca obvestijo, da ob ponedeljih komaj nahranijo otroke, ker čez vikend nimajo dovolj hrane, me vsakič tako presune in potre, da bi tudi jaz streljala! Tem našim strašno uspešnim manegerjem in gospodom iz vlade bi zaprla vse dohodke in jim dala mesečno podporo 205, 57 EUR (kolikor znaša socialna pomoč), pa se naj preživijo s tem denarjem, plačajo položnice in kupijo hrano!!! Me zanima kako bi še naprej vztrajali, da je to dovolj za preživetje. Na veliko žalost in v sramoto naše države tudi delavci prejemajo mizerno plačo in nimajo več za dostojno hrano. Pa to ne pišem kar v tri dni. Vsak dan jih srečujem v svoji službi, kjer jim poskušam pomagati. In z njimi se pogovarjam v čisti slovenščini, ne uporabljam vsemogočih modernih tujk (kot jih prebiram od nekaterih na tem forumu), ki sramotijo naš jezik in ne filozofiram, ampak jim čisto "po domače" pomagam priti do hrane.
Ja, zelo podpiram stavko, vendar ne belo, ampak takšno, da bo obstala vsa Slovenija in bodo tudi iz poslanci ES videli našo strašno demokracijo!
Oprostite, sem vstala z levo nogo?
Kljub vsemu - lep sončen dan!
mestnac2