Tudi to je evropa

neznan uporabnik

tema odprta - 11. mar 2008 16:49 | ogledi: 2.201 | odgovori: 12

mobing na delovnem mestu.je to pojav,ki lahko skrbi tudi nas,morda poznate kakšen primer. pa lep pozdrav.

VINKO

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

11. mar 2008 23:27

Gotovo! Moja kolegica in tudi jaz, po novem. Nenehni pritiski in seveda, ne gre za to, da bi bili leni. Gre zato, da smo s tem, ko smo se postavile za svoje pravice, stopile delodajalcem na žulj, sedaj je pač konec lepih nasmehov. Zdaj gre samo še za pritiske. Res žalostno. Sploh ni pomembno, kako požrtvovalen si... ne igra nobene vloge. Mogoče za mojo lastno dobro vest, šefici očitno dol visi. Škoda! Lp, veverica

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

12. mar 2008 8:34

Poznam primer mobinga na kul slo. Splošno mnenje vseh prizadetih je, da je perje tistega, ki je nadlegoval, še vedno enake barve, čeprav se ga zadnje čase trudi prikazati v barvi svetniškega sija...

Ognjič

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

12. mar 2008 9:03

Jaz ga vsak dan opazim v službi in nanj tudi opozorim. Z malo heca, jasno... lidka [sonce]

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

12. mar 2008 9:20

Marsikomu se je že zgodilo. Tudi meni in še dvema sodelavkama se je dogajalo kar eno dobro leto.

tjas

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

12. mar 2008 9:39

Ognjič, bolje kot si to povedala, ne bi mogla...

rrr

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

12. mar 2008 10:39

Vsak dan! Očitno, da opazita tudi sodelavki. Nič si ne morem, samo upam lahko na boljše čase. Pravzaprav so me celo degradirali na drugo delovno mesto, čeprav sem v 17 letih opravljala vsa dela od računovodskih, pravnih in organizacijskih. In zagotovo zelo dobro, saj s VII. stopnjo izobrazbe in izkušnjami nisem ravno pri "ta neumnih".

Sedaj pa dobivam nizke udarce in to vse iz razloga, ker se je menjalo vodstvo in me prištevajo še k prejšnjemu, saj je bila menjava precej "na nož".

titta=

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

12. mar 2008 13:14

Kako žalostno! Včasih smo hodili v službo z veseljem, saj smo se s sodelavci počutili kot velika družina. Ne morem reči, da ni bilo nesoglasij, a da bi se na tak način kdo izživljal nad nekom, kot se to redno in vsesplošno dogaja danes, ne, tega pa res ni bilo. Takrat, "v svinčenih časih" smo pač bili še ljudje, ki smo človeka spoštovali zaradi tistega , kar je bil. Včasih smo delavci imeli tudi pravice, zdaj so le dolžnosti, ker, če ti ni prav lahko kar greš. Res žalostno in kaj bo šele z našimi otroki in vnuki? daga

neznan uporabnik

12. mar 2008 20:23

šikaniranja in pritiski nadrejenih na podrejene so znan pojav , tudi iz prejšnega sistema. danes pa vse češče prihaja do nasilja med sodelavci in sicer skupina delavcev se združi in prične vršiti pritisk na sodelavca. končni cilj je odstranitev le tega iz delovne sredine. uporabljajo se najrazličnejše metode psihičnega pritiska,od žalitev do ignoriranja in osamitve. pa lep pozdrav. VINKO

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

12. mar 2008 21:26

Naj samo omenim meni zelo zanimiv članek v Merkurjevih novicah (nisem zaposlena pri njih), kjer že vrsto let izbirajo najsodelavca, no sedaj v zadnjih novicah so pa objavili, da bodo izbirali tudi najbolj negativno delujočega vodjo, v smislu šikaniranja, nadlegovanja, da nekatere preveč obremenjuje z delom.... Se bo javil kakšen njihov zaposleni pa bo bolj natančno povedal, kaj vse bodo ocenjevali. To se mi zdi zelo dobro, ravno za take primere, se bodo malo zamislili, preden bodo to počeli. ann

radohova14  

član od: 13.3.2008

sporočila: 19

24. mar 2008 9:13

Očitno je to kar velik problem. Vidim tudi po tem, da se kar ne upamo dosti komentirati te teme. Vsi le bolj gledamo iz ozadja. Noben od zaposlenih se ne upa ničesar ukreniti. Je pa tudi zakonodaja sedaj usmerjena v ta problem, čeprav bolj sramežljivo, začelo se je pa le. Je pa res problem, ker tako težko dobiš službo. Včasih smo si rekli, bom šel pa drugam, pa si službo zamenjal pa je bilo bolje. Danes pa šefi očitno vedo kako je na tržišču delovne sile. Res bi bilo zanimivo slišati nekoga iz Merkurja kako poteka izbira negativnega šefa. Očitno šefi poslušajo samo tiste, ki hodijo tožariti. Verjetno ni problem glede dela, če nekdo že več kot 10 let opravlja dela v podjetju, kar naenkrat pa ni več dober. Ali je pa preveč dober, da se ga sodelavci bojijo in svoje delo opravlja vestno in hitro kar pa sodelavcem velikokrat ni prav. Šefi pa tega ne znajo ceniti kaj, da bi še kaj nagradili. Nekaj tednov nazaj je bil v oddaji "PREVERJENO" predstavljen članek, za katerega menim, da bi bilo dobro, da bi se vsemogočni šefi malo zamislili glede tega pojava. radohova14

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti