Kuhinja

resa  

član od: 23.2.2006

sporočila: 150

21. mar 2008 8:08

Tema je kar zanimiva, sem si vaše predloge prebrala, ki pridejo tudi meni prav glede posode. Imam v mislih dopolnit posodo za kuhanje na plinu ali elektriki. Hvala za nasvete Ančka Bančka

Enka  

član od: 25.12.2006

sporočila: 7

23. mar 2008 14:57

Ežoj, nisem se odločila za indukcijski štedilnik, ker se mi zdi, da ni sorazmerno cena in funkcije. Glavna razlika med indukcijo in steklokeramičnim štedilnikom je, da se indukcija hitreje shladi oz. reagira na to, da ni posode gor (vsaj tako so mi predstavili v trgovinah). Indukcijski je pa še 1x dražji od steklokeramičnega štedilnika in glede na to kako hitro puhtijo evrčki, ko opremljaš svoje prvo stanovanje se mi ne splača plačati indukcije. Aja pa še "posebno" posodo moraš kupiti za indukcijo. Tako, da je zmagal steklokeramični štedilnik. Lp, Enka

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

23. mar 2008 15:33

Naj še jaz pristavim lonček: na kratko, kerrock in fissler, namesto kerrocka mogoče še starker, fisslerja pa ne zamenjam. pero

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

23. mar 2008 19:03

Glavna razlika med indukcijo in steklokeramičnim štedilnikom je, da se indukcija hitreje shladi oz...napisala ibiza Pa ne samo ohladi ,saj je hladna takoj ko vzameš posodo dol,se hitreje zgreje in skuha.Hčerka ima indukcijsko,jaz pa steklokeramiko in ko pride domov ,vedno jamra,kaj se moj štedilnik tako obira. lp goga Sporočilo je spremenil(a) gogad dne 23. mar 2008 19:04:47

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

23. mar 2008 19:16

Enka, jaz imam kombinirano ploščo - torej indukcijsko in steklokeramiko in mi je neznansko žal, da niso vsa štiri kuhališča indukcijska. Tudi meni je bilo vodilo cena in pa posoda, ki je bila v tistem trenutku v domači kuhinji, no pa mi je res žal, da se nisem odločila drugače. Sem pa zelo zadovoljna, da mi je uspelo prepričati brata in svojo nečakinjo, da sta se odločila vsaj za kombinacijo, če že ne za komplet indukcijo in vem, da sta oba izjemno zadovoljna.

Super je, ker zadeva deluje tako hitro kot plin ali mogoče še hitreje, super je, da se zadeve, ki slučajno prekipijo ne zažgejo in ti na ta način zagrenijo življenje (bog ne daj, da ti na steklokeramiki prekipijo sladke stvari)...in najbrž je še kakšna prednost..

rrr

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

23. mar 2008 20:27

Frina, z užitkom sem prebrala tvoj prispevek in si zelo v živo predstavljala stanovanje tvoje prijateljice....upam, da se poleg kuhanja ukvrajaš tudi s pisanjem. Bravo! A ja, kar se pa mize tiče....zame osebno edino masiva. Ima dušo, daje občutek topline, prijaznosti, domačnosti. Vsi ostali materiali so mi prehladni. Čeprv mogoče trpežnejši. Imam raje masivo, polno sledov igračk....jo bom čez nekaj let zamenjala za novo masivo....

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

24. mar 2008 7:44

Frina, ti pa nas vedno znova presenetiš... Sama imam belo kuhinjo in je ne bi menjala za nobeno drugo barvo. Delovno površino sem si pa privoščila iz granita. Da bi videli, kako se je lepo valjala potička na njem. O mizi pa razmišljam tudi sama, čeprav še ta ni ravno za odpis. Je pa tudi masivna in za veliko pleme. Okoli plošče pa samo tole. Nikoli več nič drugega kot samo indukcijo. Sedaj imam kombinirano, ampak čutim da se ji bo v prihodnosti nekaj zgodilo... (saj veste, steklo rado poči) Enka, tisitm trgovcem lahko greš povedat, da nimajo pojma, sta ti o tem že Gogad in Ribaracarak povedali. Sicer pa, a ni Gorenje ob nakupu njihove indukcije podarilo komplet posode? https://trgovina.gorenje.si/default.asp?id=71&productid=3 Še zmeraj jo. Sporočilo je spremenil(a) jass dne 24. mar 2008 07:47:32

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti