Kuhinja

PISTACIJA  

član od: 7.1.2007

sporočila: 105

4. mar 2008 7:39

Mizo imam ultrapas oz. "mediapan" od Muralesa. Ko sem jo iskala, je sama trgovka rekla, da je to daleč najbolj trpežno. Mizo uporabljam tudi za pekarske podvige, in po končanem delu je treba podrgnit zasušeno moko. Drugače pa je na njej prt. Z masivo nimam izkušenj, če je ostalo pohištvo masivno, pa verjetno taka "umetna" miza ne sodi zraven. Posoda: par loncev Top Kitchen za malo denarja in 4 lonci Tefal Essencia različnih velikosti. Tu ti pa povem, da je velika razlika: pri tistih poceni traja, da nastaviš prav ogenj, medtem ko v Tefalovih (imajo debelo dno in bolj tanke stene, tako da niso pretežki), ko hrana enkrat zavre, dam na minimum in samo vsakih 15 minut premešam ali pogledam in med tem postorim kaj drugega. Hrana v njih ostane dolgo topla. Z dragimi znamkami pa nimam izkušenj, so mi pa tudi cenovno nedostopne. Želim ti pravo odločitev, s katero boš zadovoljna Ti. Lep pozdrav. PISTACIJA

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8895

4. mar 2008 7:41

Jaz imam tudi masivno mizo (slavonski hrast) za 8 mest, ko se razvleče pride 12 ljudi. Kot bi rekla Vendelina - smo veliko "pleme". Miza je vedno pokrita s prtom, ko se gre h obroku se gor da "jedilni" prt. Naj povem, da, kot imam fetiš na kuhinjske krpe, tako tudi na namizne prte. Enka, kaj si boš zbrala je pa odvisno kakšne potrebe imaš in kakšno imaš ostalo pohištvo. O posodi smo pa že zadnjič enkrat govorili. Pozdravček!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. mar 2008 8:53

Les. Ga ni čez dolg lesen pravokotnik v jedilnici. Material dosti prenese, se kombinira s prti in pogrinjki, pa tudi brez vsega je lep. Pa timeless je. Vse ostalo ima letnico sezone in čez nekaj let je tako staromodno, da glava boli. Vendelina jr.

neznan uporabnik

4. mar 2008 9:01

Če je miza namenjena tudi kakšnim kuharskim podvigom je sigurno boljša in bolj vzrdžljiva verzija miza z mediapanom ali ultrapasom. Lažje se čisti in ni tako občjutljiva na odgrnine in podobno. Če pa rabiš mizo za "lepo", potem pa je sugurno to na prvem mestu masivna miza ali furnirana miza, mogoče z masivnim robom. Te mize so večno lepe, le vzdrževanje je malo bolj komplicirano, saj jih je potrebno večkrat premazati z voskom za masivno pohištvo, da ohranijo lep lesk. So pa te mize sigurno bolj občutljive na praske in trše predmete, ki jih odlagamo nanje. Nekateri to rešijo tako, da čez tako mizo dajo stekleno ploščo. Sicer je to lično, meni pa to ni preveč všeč. Glede posode pa tako - sama imamo Lagostina posodo že 20 let, nekatere posode so v uporabi dnevno, druge ne. Pred leti sem včasih dokupula kakšno emajlirano posodo, nato pa sem tudi to opustila in dokupula več manjših posod tudi v rostfreju in z malo debelejšim dnom. Niso lagostina, so pa ravno tako kvalitetne in jih z veseljem uporabljam. Tudi vzdrževanje te posode je zelo enostavno. Za ponve pa mi je najbolj všeč teflon. Kot so že moje predhodnice povedale, sem tudi jaz z nekaterimi tefalovimi ponvami zelo zadovoljna in kar zdržijo, na drugimi pa razočarana (tefalov vok). Trenutno pa so mi zelo všeč alu glus posode, posebno za dušenje zelenjave na malo maščobe, za golaž in podobno. Trenutno imam eno serijo, kupljeno v Sparu za 46 € in se odlično obnese, le v stroju se je ne sme prati. Bo pa sedaj v Sparu ta posoda od WMF v akciji "na smrekce". Imam že ogledano globoko ponev. Pozdrav tedi

brza  

član od: 18.11.2006

sporočila: 54

4. mar 2008 9:11

berem vaše prispevke in se čudim vašim nasvetom, da ne priporočate stekla. No, jaz ga imam, ker mi zaradi bolj modernega stila v kuhinji, nobena druga ni ustrezala. In sem ful zadovoljna. Ko se najeva, pobrišem (kar moraš vsako drugo mizo tudi) in tako počaka do naslednjega obroka. Je pa res, da otrok še nimava in še ni povsod prstnih odtisov - ko pa bodo, pa bo tako in tako cela kuhinja en velik odtis lp brza

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

4. mar 2008 9:15

http://www.lip-radomlje.si/casavieja.htm malo poglej pri njih,.. naša masivna miza se ne sveti kot šajba,ker so mi mat izvedbe veliko bolj všeč.Je pa res da pri nas redno uporabljamo pogrinjke pri vsakem obroku,ker se mi zdi da tako tudi bolj poglobimo v obrok in nam je sedenje pri kosilu ali drugih jedeh prav poseben ritual ne samo nujno zlo prehrane.Lesena miza se mi tudi ne zdi nevem kako komplicirana za vzdrževanje je timelees če povzamem Vendelino. Čez leta,ko jo mogoče res uničiš jo pobrusiš in nanovo prelakiraš pa je. Po sredini pa imamo vedno prt,ki se ujema s pogrinjki,na njem pa velika glinena latvica z jabolki ali drugim sadjem,..Za našo mizi nas redno sedi 5,vendar pa je stolov 8,po potrebi 12,.... anaeva

fuksija  

član od: 27.10.2007

sporočila: 86

4. mar 2008 12:27

Les se mi zdi prijazen, ustvari toplino, posebno, ko si že v zrelih letih. Ko sem sedela za mizo iz stekla, me je zeblo tja do komolcev, tako je z mojega vidika. Veliko uspeha vam želim. fuksija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

4. mar 2008 13:05

brza, saj se ni treba čudit, da ne priporočamo stekla, nas ima pač večina v kuhinji in jedilnici stil, drugačen od tvojega, kar smo tudi napisale, in smo tudi navedle, zakaj nam steklo ne ustreza. Tebi ustreza in je to čisto ok. Glavno, da se vsi ob naših mizah dobro počutimo. Meni pa, enako kot fuksiji, steklo deluje hladno, ampak tudi to je čisto osebna stvar. Se pa strinjam, naj bo miza v stilu ostale opreme v prostoru, saj bi "domačna" miza iz lesa morda nenavadno delovala v sicer moderni kuhinji. Tako da se jaz nič ne čudim, da tebi steklo ustreza, to vzamem samo kot še eno drugačnost med nami. Ko pa so otroci, pa je res vseeno, kaj imaš, odtisi so povsod, tudi po stenah, taki mastni prstki in dlani se vidijo....Mi jih niti barvali oziroma prekrivali nekaj časa nismo, so pač bili dokaz življenja v hiši.....in dokaz, kako otroci rastejo, saj so bili prstki vedno višje po stenah... Mamamia mamamia

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

4. mar 2008 15:54

ursa40 je napisal/a:
Na bomo postavljeno pomeni to, da miza nima 4-h nog ampak na sredini en tak velik valj. Miza je zelo stabilna ,kljub mojim pomislekom ob izdelavi mize. Lepo pa radi se imejmo P.s. Če ti ni jasno, kako to izgleda, lahko pofotkam in ti pošljem ursa40
Mene zanima slika. Si ne predstavljam. Ali je valj postavljen pokončno? Ali se še dobi mize iz ultrapasa? Pred časom sem si ogledovala mize in se ne spomnim, da bi videla ultrapas.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

4. mar 2008 16:44

Tale link pa ne bo v redu... :( Issi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti