Film

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

16. jan 2009 10:49

Zdaj sem videla v tv programu, da je na sporedu en fantastičen film, in sicer v Torek, malo po 23. uri, na TVS 2. Dvanajst jeznih mož je naslov filma, je črno bel, ampak izjemna zgodba o ljudeh, predsodkih, prepletanju različnih usod in kako bi se vse to lahko zlomilo na hrbtu 18-letnega fanta.

Res, film vreden ogleda, v glavni vlogi Henry Fonda.

Mamamia

mamamia

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

21. jan 2009 16:55

Ravnokar pogledala Nights in Rodanthe... prou za jokat, ful mi je bil lep filmček. Igra pa Richard Gere (letos bo mel že 60 let,sam je še vedno FUUUL dober) in Diane Lane. evagirl

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

21. jan 2009 17:15

ežoj je napisal/a:

Pol bi za tebe bila ( ne vem če ti je znano ), ena serija filmov Jack Lemon in Sherley McLine ( ne vem kako se točno napiše in Doris Day pa še nekdo. Ko sem bil študent sem menda vse te filme videl, bilo je lušno za sprostitev.

ežoj

Ja, hvala, ežoj, sem jih kar veliko videla iz te serije in se mi zdijo kar zimzeleni, hehe.

LP

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

21. jan 2009 17:21

bannanna je napisal/a:
elaphus je napisal/a:

Vidim, da sem iz čisto nekega drugega vica - al pa nimam okusa za filme, kaj se ve. Namreč, niti slučajno ne morem gledati žalostnih filmov, vojnih filmov in kakih podobnih grozot. Ko berem opise in kritike kakšnega filma, dobim velikokrat občutek : bolj je žalostno, bolj je lepo. Hvala lepa. Sploh pa ne morem gledat filmov, posnetih po resničnih zgodbah - Življenje je lepo, npr. Me prime, da bi zgrabila televizor in ga vrgla v steno, čeprav televizor ni nič kriv.

Zato imam grozotno rada romantične komedije, pa tudi kolikor -toliko resne filme s srečnim koncem. nekaj mojih najljubših: Štiri poroke in pogreb (no, ja, saj eden umre, ampak ne zaradi zlobe kogarkoli - naravna smrt bi bil še najboljši približek), Amelie, Grde lepe stvari, Pravzaprav ljubezen, Seks, laži in videotrakovi, Reka poje mi (ok, ja, žalosten je), Reševanje vdove Grace in podobne grozote.

Od naših se mi je najbolj  vsedel v srce Na svoji zemlji - to je verjetno edini film z vojno tematiko, ki mi je všeč, čeprav je grozotno žalosten. In ko se sezuje, da bi šla bosa še zadnjič po naši zemlji, se vedno zjočem do amena. Evo, se že cmerim. Bom kar končala.

LP

cervus

men se pa zdi da mi taki filmi, ki jih ti ne gledaš velik več pustijo, dajo razmišljat. O takem filmu se potem pogovarjaš, mogoče se tud v teb kej premakne... itd. čeprav amelie je pa tud razred zase. od komedij mi je pa sploh redko kera smešna, pa še ta ponavadi ni ameriška in je težko zloadat. bannanna_v_slo ;)

Draga bannanna, jaz pa mislim, da se v človeku lahko kaj premakne tudi, če ne gleda takih filmov. In zdi se mi tudi, da mi še največ pusti življenje, izkušnje, ki niso samo dobre, življenjske zgodbe, ki jih spoznavam tudi po službeni dolžnosti, hote ali nehote, in da prekleto veliko razmišljam, predvsem o resničnem življenju, ki se odvija okoli mene in v katerega sem seveda tudi sama vpletena.

lp

P.s. Prosim za pomoč - kako zbašete dva citata v eno sporočilo? Ko kliknem drugega, se mi prvi avtomatično zbriše.

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 21. jan 2009 17:22:36

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

21. jan 2009 19:35

mamamia " Maratonci tečejo svoj zadnji krog" . To je eden izmed tistih filmov, ki ga lahko večkrat gledaš.

Že kot mulci smo ga v kinu gledali vsaj 4x, potem še večkrat na TV, pa bi ga še kdaj lahko :)

kobra 1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

21. jan 2009 19:53

kobra 1 je napisal/a:

mamamia " Maratonci tečejo svoj zadnji krog" . To je eden izmed tistih filmov, ki ga lahko večkrat gledaš.

Že kot mulci smo ga v kinu gledali vsaj 4x, potem še večkrat na TV, pa bi ga še kdaj lahko :)

kobra 1

Ja, ga imam na DVD in videokaseti. Ga gledamo več krat kar tako. Tisti citat je pa nenadje....biv. Oprosti kletvici, ampak paše v film,..

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

21. jan 2009 21:55

Če se hočete res razjokat, Torki z Morrijem, Jack Lemon v glavni vlogi in en mojih najljubših, Šesti čut z Buce willis-om. Konec je tako žalosten, da moram samo na film pomisliti, pa že jočem ko bi bila tropska nevihta. Konec je takooooo žalosten.

Vanja

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

21. jan 2009 22:40

Meni je bil tak, zanimiv Dancer in the dark z Bjork v glavni vlogi. Si ga človek vsekakor zapomni. Šesti čut pa gledam vedno, ko ga vrtijo po tv. In še kdaj vmes. Margot

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

24. jan 2009 10:26

@Vanja v ZDA: ali si mogoce kdaj naletela na malo znani ameriski debut M. Night "Sixth Sense" Shyamalana, Wide Awake - nekoliko spominja na Torke, samo ni tako zelo zalosten?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti