Samohodni pralni stroj :)

bivsamiska  

član od: 23.8.2006

sporočila: 47

tema odprta - 3. mar 2008 14:37 | ogledi: 4.027 | odgovori: 19

Punce, dajte mi pomagat. Moj štiri leta star pralni stroj Gorenje se je začel ob centrifugi šetat po kopalnici, pa tudi bolj glasen je postal. Samo ob centrifugiranju, drugače dela bp, niti ne spušča čudnih zvokov. Nogice so stabilne, pa tudi v vaservago smo ga dali (se pravi, da stoji naravnost).

Je imela kakšna podoben problem?

lp

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. mar 2008 14:41

Ja, imela, kadar stroj ni bil primerno poln ali če je bilo v njem preveč frotirja. Ob centrifugiranju se je vsa gmota stisnila na eno stran in obremenjevala boben. K sreči smo ga lahko stisnili v en kot, kjer se ni imel kam sprehajat.

Cila

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

3. mar 2008 14:41

Mogoče se je odvil kak vijak, vsaj tako je bilo pri našem, pa je moral prit serviser. Mislim da je bilo nekaj pri vzmeteh...

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

3. mar 2008 14:44

Ležaji so bojda krivi za to. Saj ne da se spoznam, ampak ko se je moj "sprehajal" so m tako rekli. Serviser je prišel, nekaj poštimal, zaračunal, odšel, stroj pa zaenkrat miruje :) Irena

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

3. mar 2008 14:52

Mogoče ima program za obešanje perila ?

Vzroki so : stanje na neravni površini, izravnava nogic. Pokvarjen mehanizem, to je vzmeti ali kroglični ležaji.

Razporeditev perila pred centrifugo, zlasti frotirja, pokvari delovanje centrifugalnih sil in načenja vzmeti in ležaje.

Za kontrolo izklopi centrufugiranje in mokro perilo zloži, nato pa centrufugiraj. Ob tem poglej, če stoji vodoravno. Če spet vzame pot pod noge, ni druge, kot takoj pokicati servis.

V Gorenjevih prodajalnah imajo "copate" za nogice pomivalnih strojev, ki blažijo hrup.

F r i n a

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

3. mar 2008 15:13

Naš 10 let stari Candy se ni samo sprehajal tudi skakal je po kopalnici. Od takrat imam travmo pred centrifugami. Mislim, da je bila mala napaka (črpalka ni dovolj izčrpala vode, v bobnu je ostala voda)samo sem naletela na nesposobnega serviserja Na koncu smo imeli več stroškov kot koristi in smo kupili novi stroj. K

amc  

član od: 31.8.2007

sporočila: 68

3. mar 2008 15:22

Najverjetneje so izrabljeni amortizerji. Sicer pa je moj hodil tudi ko so bili amortizerji novi. Problem sem rešila tako, da sem pod vsako "nogico" pložila en košček armafleksa in občasno to zamenjam, ko se preveč stisne in ne blaži več tresljajev. Probajte, saj skoraj nič ne stane, pa še nogice morajo biti glede višini naravnane tako, da so vse štiri trdno na tleh, da se ne ziblje že ko samo stoji. zoja

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

3. mar 2008 16:08

Lahko tudi jaz pomagam? Klikni na drugi znakec desno zgoraj pa ti bo napisalo ali želiš zbrisati blog. 

lp

Anamarija

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

3. mar 2008 16:15

Pa če obstajajo samohodne kosilnice, menda tudi samohodni sesalci, zakaj ne bi tudi samohodni pralni stroj? Pa še brez doplačila! Frinina opazka me je pa v smeh spravila, da ima program za obešanje perila. No, tebi verjetno to ni smešno, ko po radiu povejo, da je bil potres, ti pa potem kličeš in rečeš neeeee, to je bil samo moj pralni stroj. Naš se je prav tako premikal, enkrat smo imeli težavo odpreti vrata, saj se je premaknil do njih. Poklicali smo serviserja, ki je samo par vijakov zategnil in stroj je bil kot nov. Upam, da tudi pri vas ni kaj večjega. Atina

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

3. mar 2008 20:10

Ali pa ga je izdal EMŠO in bo treba kupiti novega. Tako je bilo pri nas. regina

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

3. mar 2008 21:02

bivsamiška, tudi meni je Gorenjev pralni stroj shodil in skakal po kopalnici lansko jesen. Pa nimam nič proti Gorenju. Mirno je pral, ko pa je prišlo na vrsto centrifugiranje, je bil pa zelo poskočen, da je kazalo, da bo kopalnico razbil. Ko sem poklicala serviserja (stroj je bil še v garanciji - star 2 leti), ni mogel verjeti svojim očem, kajti v stroju se je snela utež, da je boben stal malo postrani. Odpeljal ga je, popravil in ga čez nekaj dni dostavil nazaj. Stroškov nisem imela nobenih, le malo bolj polne koše za perilo, a je popravljen stroj to veselo opral in nadoknadil zamujeno. Sedaj sem, saj dela kot urca. Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti