Plus paket

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. mar 2008 19:10

Mene je na internetu najbolj presenetilo, da obstajajo forumu, ki jih nekdo ureja, mi pa se brezplačno pasemo na njih.  Sem se pozanimala, kak je potem motiv, saj tudi reklame ne prinesejo zadolsti soldov.

V ta forum se mi zdi, da je vloženo veliko več truda kot kje drugje. Zalo hitro sem kupila plus paket, ker se mi zdelo, da urednik stvari za moje zadovoljstvo ne more pisati in raisati in programirati samo iz ljubezni do človeštva. ( Da je mogoe izklopiti reklame, ki so me motile, sem ugotovila kako leto kasneje.)

Glede avtorskih pravic pa naslednje. Tisti, ki objavi recept in sliko se mora zavedati, da jih daje na forum brez obveznosti urednika, da mu plačuje avtorske pravice. Urednik pa je izrecno napisal, da je kopiranje prepovdeano. Pri takem načinu se je torej avtor odpovedal avtorskim pravicam.

Kar se pa tiče kopiranja, pa sem prepričana, da večina tega namena nima. Objava s fotografijo pa je sploh samostojno avtorsko delo. Drugače pa imamo vsi v svojim mastnih zvezkih, zapiskih, mapah listke z recepti, za katere ne vemo, od kod smo jih prepisala, kdo nam jih je dal.

Osebno pa sem prepričana, da morajo biti pravice tistih, ki imajo pluske in ostalih članov različne. Za več denarja, več muzike.

F r i n a

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

1. mar 2008 19:18

Ežoj, sam ne mi rečt, da si jih sam delal??? Moj koruznik sicer pravi, da si banane spekel, ampak po moje so to tulumbe. Kar se mene tiče...se priporočam. Tištof ti zaradi mene ni treba na mizo dat (itak ga vedno popackam).

Ognjič

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

1. mar 2008 19:44

Jaz bi pa ostro protestirala in prosila moderatorko, da takoj in zelo efektno ukrepa proti udeležencu te teme, nekemu Ežoju. Zakaj? Navadila sem se, da se tem, ki jih odpirajo razne jade, stane, unicorni, pitončice in kar je še takih (tisti, ki sem jih pozabila, naj mi, prosim, oprostijo), izogibam in jih NE odpiram. Namreč, dogaja se mi čudna stvar. Kadarkoli tako temo odprem in jo začnem pregledovati, dobim v čeljustih čuden krč, v ustni votlini se mi začnejo zbirati ogromne količine sline, ki je ne uspem sproti goltati in mi začne teči po bradi in kapljati na tipkovnico (zamenjati sem morala že tri), po trebuhu se pa začnejo koncerti v g-duru. Neka nevidna sila me začne vleči proti hladilniku, tam pa nikakor ne morem zatreti svoje trenutne frustracije, saj v hladilniku ni nič podobnega tistemu iz teme. ZDAJ pa je ta Ežoj začel "oko naokolo pa na mala vrata" in takole potihem podtika razne slikce med čisto nedolžne teme, ki sicer govorijo o nekakšnih kačah. Škandal, tako bi jaz rekla, škandal in katastrofa!!!!!!!!!!

LP

cervus

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. mar 2008 20:00

Ej, Ognjič,

a si to videla, napiše mi "Slika pa se mi zdi naravnost provokacija. Zakaj, to bi moralo biti vsakomur jasno.", pa razumi kdor lahko.

elaphus,

a ne da  je  provokacija?

ežoj

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

1. mar 2008 20:06

Ežoj, grozljivka je tista tvoja slikca. Naravnost ven bi jo morali vrečt!!!!!! (na moj taler - ne slikce, ta prave tulumbe, haha)

LP

cervus

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

1. mar 2008 20:09

Kolk vas mam jaz radaod smeha mam še hlačke mokre lp goga

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

1. mar 2008 20:13

ežoj provokacija in povrhu vsega še promocija OJEJ nektarina

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

1. mar 2008 20:35

Jaz pa mislim, ka ... eh, nem nič napisala, če mi nete plačali. tumpika

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

1. mar 2008 20:38

elaphus, kako zvito se promoviraš! Namesto, da bi si obula pohodniške čeveljce, vzela pot pod noge in zlezla gor, kjer so one pofotkane provokacije (al pa morde kake njih žlahtnice), pa čeprav na nepoprtani mizi, si tule delaš reklamo! Pa še rekreaciji se na ta način odpoveduješ! Joj, joj, kakšna škoda, vse zaradi ene promocije...............

rimljanka - zasebno mnenje

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. mar 2008 20:41

Ej, tumpika, sam za tebe in elaphus:

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti