18. feb 2008 17:08
pozdravček--tudi jaz sem imela isti problem in nekatere stvari sem tuhtala že pred rojstvom punčke.Sem pa poskusila tako,da sem nekaj poskusnih pek naredila prej in dala to zamrznit,da sem videla,kako se stvari obnesejo po odmrzovanju.Tako sem že dobrih 14 dni prej pripravila breskvice-zelo majhne,sem jih 4 dni po malem dolbla,pač kolikor sem imela čas;orehove palčke ,kokosove rogljičke,biskvit za čupavce,potratno potico,kokosovo-kakavovo potico in orehovo potico-nočno vzhajano in je vse ostalo nespremenjenega okusa po odmrzovanju.Sem pa vsako stvar najprej lepo razdevala na povoščen papir in pladenj,zmrznila,nato pa zložila v škatlo in jo dobro zavila z alu folijo in nato še v vrečko--nič se ni sprijelo.Orehove palčke sem delala po receptu orehovih rogljičkov,sem pa naredila ravne in jih na vsaki strani pomočila malo v čokolado.Kokosovi rogljički so bili zelo dobri,tukaj jaz kokosovo moko dodatno premeljem kar s kafe mlinčkom--bogi moj mlinček
potem jih pa nisem povaljala v sladkorni moki,ampak sem roglje pomočila v čokolado in jih posula z pisanimi mrvicami,ki so mi popestrile že marsikatero pecivo.Na koncu sem delala samo torto in sicer pol sadno in pol čokoladno po receptu za biskvit,ki nikoli ne pade dol in ne moreš falit--okrasila sem jo z marcipanom in ne vem kje sem zbrala tolk volje za tiste rožice,pa paknušter--je bila res lepa in dobra ampak ne bi še enkrat--pa biskvit za čupavce sem vzela ven in jih dokončala zadnji večer.Takrat sem tudi vzela pecivo iz skrinje in ga lepo razdevala ter pokrila.Zjutraj navsezgodaj pa sem to pecivo lepo zložla v škatle od krofov,ki sem jih nafehtala v trgovini,da so mi jih prihranili in se mi je potem zdela najlepša pohvala za moj trud,ko so me vsi spraševali,kdo mi je pekel pecivo.Sem pa potem vso pecivo razdevala.Španske vetrce sem pa naredila zato,ker mi je beljakov ostalo in sem jih tud posula z mrvicami-te so otroc taprvo pobrali
Vse recepte pa sem pobrala na kulinariki,za katero sem zelooooo vesela,da sem jo odkrila,je pa res,da ponavadi samo prebiram recepte in komentarje,pišem pa ne
pa lep pozdrav in obilo veselja pri peki,ter lep krst
navylife
Sporočilo je spremenil(a) navylife dne 18. feb 2008 17:09:33