Kdaj začeti s peko?

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

19. feb 2008 3:19

Ditka za slane variante je res hvaležno kupljeno zmrznjeno listnato testo. Lahko narežeš odtajano testo na paličice 5 cm, režeš lahko s koleščkom, potem pa ene posuješ z makom, druge s sezamom, tretje s sirom, četrte z rdečo papriko v prahu...Daš v pečico za cca 25 minut. Zelo enostavno in okusno. Lahko narediš tudi slano pito - burek, isto iz tega zmrznjenega testa, iz njega pa prav tako pizza ali tuna polžke, vse je v bazi, le da jaz delam pač iz tega zmrznjenega testa, če se mudi in je veliko peke. Pa je res enostavno. No včasih naredim tudi špinačno-sirovo rolado (tudi v bazi) in pa sirove kroglice, povaljane v mletih orehih, lešnikih ali mandljih. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

19. feb 2008 8:00

slane se zelo dobre tudi frcokle, pa različne posipe lahko daš gor. Pa ne pozabi (če boste praznovali v gostilni) imeti pripravljenih škatel, v katerih boš pecivo dajala gostom za domov. klavdija

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

19. feb 2008 23:07

Ali pa med dve plasti tenko razvaljanega listnatega testa namažeš mešanico parmezana in jajca. Narezeš na 1 cm široke palčke, oviješ s panceto in spečeš...mnjam :) mala zelena

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

19. feb 2008 23:11

Aja, pa tudi kakšni slani rogljički, žepki... polniš jih lahko s sirom, šunko, špinačo in skuto, gobovo omakco (gosto) in podobno. Enkrat sem v listnato testo zavila tiste mini hrenovke (5cm) in spekla, pa so nastali kar fajn prigrizki. Z listnatim testom ti ne bo spodletelo, rabiš samo malo domišlije! mala zelena

ditka  

član od: 25.11.2004

sporočila: 39

21. feb 2008 22:42

Hvala vam še enkrat!!!! Res ste prijazne ve moje spletne prijateljice :) Komaj čakam, da bo prvi, da lahko počasi začnem.... ditka

macica  

član od: 22.2.2008

sporočila: 23

22. feb 2008 13:22

No, tudi jaz sem s tabo - nova članica od danes. Vse kar bi ti jaz svetovala, je že napisano. Tako da ti lahko samo še zaželim, naj ti uspe. Lp, Macica macica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti