16. feb 2008 16:20
Strinjam se, da je to kulinarični forum in da se zato lahko pogovarjamo kot nam najbolj paše, seveda v mejah normale. Ne strinjam pa se s tem, da je narobe napisano ime recepta. Če pa se zgodi, da se pisec zmoti, naj dovoli popravo, oz. naj sam popravi. Mene recimo zelo moti, ko vidim kolko napak je pri italijanskih receptih, in rada popravim napake ampak ne zlonamerno. Pač, prav se mi zdi, da če moram jaz vedet kaj oz. kako se napiše kakšna slovenska jed (pri nas jih malokdo sploh pozna...), je tudi prav da se Panna cotta piše panna cotta, in da je recept za Crema Pasticcera (vem, da bi morala sklanjat, pa je to preveč smešno) pravilen, pač vem da v to kremo ne gre smetana pa pika! Ne pa da mi potem odpišejo vsi, ja saj vsak dela kot hoče. VSE OK! DALEČ OD TEGA! Zaradi mene lahko dodajo not tudi jogurt in skuto, ampak to NI crema pasticcera!!! In dosti je teh napak na kulinariki, zato se mi zdi prav, da se vsaj imena receptov pravilna, in da je hrana pripravljena po receptu zares to kar ime prikazuje. ycrna