12. feb 2008 16:13
Jaz sem bila v Turčiji že 2x in sem čisto zaljubljena vanjo. Letos greva spet:Carigrad in Kapadokija. Prvo leto sva bila v kraju Beldibi blizu Kemerja z agencijo Relax. Zelo zadovoljna z vodičem. Veliko smo raziskovali tudi sami ( renta car ) in vedno nam je posojal zemljevide in dodatno literaturo. Videli Pamukkale, Myra, Kekova, Olympos, gledali ognje na Himajri, pa slapovi na Manavgartu, amfiteater Aspendoss (tudi predstavo,božansko), Side.....Lani sva bila v okolici Alanye in se nisva toliko potepala. Prečesala sva Alanyo, pa ostala manjša mesta v okolici. Potovala sva s Sončkom in nisva bila zadovoljna ( vodička je zamujala na info ure, o izletih se ji kaj dosti ni dalo razlagat, pa še tisi izleti kjer je bilo obljubljeno slo. vodenje, se je potem izkazalo laž, bilo je nemško nje pa nikjer. Torej, letos se odpravljava na s Turčije. Komaj čakam. Zanima me pa še zahodni o9z. egejski del Turčije, ki pa ga naše agencije ne tržijo ( Troja, Efes, Izmir,Bergama... Nastaljena sva vedno v hotelih 4-5* in all in. Zakaj? Čeprav se toliko potepava je to v redu. Voda je gratis, pa še za lunch paket ti pripravijo. Ljudje so izredno prijazni in ustrežljivi. V Turčiji je cena renta car-ja cca. 40 € za avto Hyunday, le bencin je kar drag. Plaže so hotelske in ni gužve na njih. Mogoče še ena zanimivost; dobro je vedeti kdo še trži hotel. Malo bolje je, če ga Nemci, bolje kot pa Rusi ali pa celo domačini. Se pozna po raznolikosti hrane.
nana1