Ni ravno za ta forum vendar bi imela vprašanje, kako odmašiti nos 5 mesečnemu otroku ?
Uporabljamo fiziološko raztopino, še kaj drugega ?
Ni ravno za ta forum vendar bi imela vprašanje, kako odmašiti nos 5 mesečnemu otroku ?
Uporabljamo fiziološko raztopino, še kaj drugega ?
8. feb 2008 13:15
Mi v bistvu uporabljamo fiziološko raztopino (mogoče lahko kupiš tudi tisto v aerosolu npr. aquamaris, ki se lažje razprši po nosku in bolje raztopi sluz), potem pumpica in vatirane palčke. Vse to so zgolj naravne stvari, ki takšnim malim človečkom ne bo škodilo. Jaz se ga v času, ko je bil prhlajen in je kašljal, po prsnem košu in hrbtu 2x dnevno mazala s Timo kremo od Justa (izvlečki materine dušice), ki naj bi olajšala dihanje on odpirala dihalne poti in mislim, da je kar zaleglo. Najbojše je kombinacija vsega in čim bolj pogosto ponavljanje čiščenja nosu, čeprav se vaš malček s tem ravno ne bo strinjal. Pa čim hitrejšo ozdravitev vam želim. katjushka
8. feb 2008 13:38
Obstajajo neki aspiratorji za nosek, ki se namontirajo na navaden sesalec. Baje se dobro obnesejo, nisem pa probala.
Saša
8. feb 2008 16:20
mi smo imeli takšno mmalo pumpico,drugače pa smo to reševali z kopeljo,kateri smo dodali sol,ali za otroke,ali pa kakšno dišečo.Pomagalo je tudi.če sem na štedilnik dala vreti vodo,v vodo pa malo eteričnega olja,ali pa kar sirup vršičkov.Tako se jim je nosek hitro odprl. anaeva
8. feb 2008 16:54
Majhni otroci imajo pogosto zamašene noske. Potrebno je torej poiskati vzrok. Pri moji hčerki se je to zgodilo vedno, kadar je spala "bosa". Ko pa je bil vzrok prehlad, pa sem enostavno v kad najprej natočila vročo vodo, da je nastala gosta para, potem pa dodala mrzlo ter tako pustila, da se otrok okopa in hkrati vdihuje vlago, ki je odmašila nosek. Ponoči pa deluje vlažilnik zraka s "polno paro" in tako zamašenih noskov praktično ni več. Pa srečno. ernikamoja
8. feb 2008 17:01
Mi zamašen nosek rešujemo na več načinov - navadno hčerkici pred spanjem namažem pod noskom kakšno zeliščno mazilo (majaronovo iz Olimja sem uporabljala med nosečnostjo zase, ker je povsem naravno in vsebuje pravzaprav zelo malo blagih eteričnih olj vrtnih zelišč - majarona, mete... dihanje pa olajša prav tako dobro kot razni lekarniški "vicksi"). Vedno ji tudi nekoliko privzdignem vzglavje . dokler je bila še tako majhna kot tvoja in ni imela posebej vzglavnika, sem kar pod jogi porinila zvito deko... Skrbim za zadosti vlage v sobi, nosek sem pa čistila s posvaljkanimi vogali papirnatih robčkov in šele pozneje s paličicami in pumpico. Veliko zdravja, Irena
8. feb 2008 17:08
Vzemi fiziolosko raztopino v kapalki ali brizgalki in jo naspricaj otroku v obe nosnici. Ne skopari z njo, mirno lahko vbrizgas vec mililitrov. Nato otroka, (ki se bo seveda drl, ker mu ne bo vsec), obrni na trebuh in zanesljivo se mu bo nos dobro ocistil. Nikar ne uporabljaj palck za obcutljivo otrosko sluznico. Tudi pumpice so bolj larifari, nobena aspiracija ne more brez skode odstraniti zasusene sluzi. slepakura
8. feb 2008 17:16
V nosek najprej nakapajte ali našpricajte (čle je fiziološka v sprejeu) fiziološko raztopino in jo pustite kako minuto v nosku, da se sluz razmoči in fiziološka gre v globino. Nato jo s pumpico aspirirajte ven. Iz izkušenj precej mamic z našega konca vem priporočam nosni aspirator Narhinel (žal pa se mi zdi, da ga prodajajo samo v lekarnah v Italiji - mogoče kje v Ljubljani???), ki ima precej top nosni nastavek, hkrati pa zelo dobro potegne smrkelj iz noska. Deluje tako, da tisti, ki čisti nosek, vdihne skozi cevko in "posrka" smrkelj iz nosa. Bljak, boste rekli - sem tudi jaz in kupila ročno pumpico *** znamke, ki ni delovala - ampak vmes je filter, kjer se ustavi vsa svinjarija. In potem pogosto čistite nosek... ... pa hitro ozdravite! ines Sporočilo je spremenil(a) ines dne 08. feb 2008 17:17:50
8. feb 2008 18:02
Iz naših izkušej lahko rečem, da je fiziološka raztopina še najbolj uredu in varna za tako male, priporočam pa redno čiščenja noska. Še posebej pa zdej, ko je kurilna sezona in je nosna sluznica še bolj občutljiva še posebej če se izsuši. Pomaga tudi kakšna kombinirana naprava čistilec - vlažilec zraka. Če pa slučajno traja zamašen nosek dalj časa, pa je potrebno obiskat zdravnika, saj lahko gre tud pri tako malih otrocih že za posamezne alergije ( hrana, pršica, itd ). Te pa je dobro, da se čim prej odkrijejo in začnejo zdravit. Upam, da je pri vas kaj prehodnega značaja. Lep dan še naprej, posavec
8. feb 2008 18:42
Mislim, da je za tako majhnega otročka kopel.Ko sta bila naša majhna smo reševali to tako, da smo inhalirali oz. otročka zabavali ob mizi, zraven pa smo imeli kopel. Ponavadi smo dali olje 31, venda le 1-2 kapljici. Je pa potrebna izredna pazljivost, da otrok z ročicam nezadane ob "skledo". Predvsem ponoči je potrebno vzdževati primerno vlago in ne imeti prižganih radiatorjev. Fino pa je tudi, če se otrok čim dalj časa zadržuje vkopalnici, kjer je sopara. Postopek po taki "savini" pa je verjetno znan. Torej, brez prepiha in otroka počasi ohladiti. Gurenc
8. feb 2008 20:12
jaz prakticiram tako da najprej izpumpam gnoj iz noseka in nato ga namažem s kremico(materina dušica) po prsih.Od vseh kapljic in raztopin mi je to najbolj všeč. Kadar sem sama nahodna se s to kremico kar namažem pod nosom in takoj lahko začnem dihat. balonkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bujta repa
Pure testenine z dimljenim lososom