Zamašen nosek

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

8. feb 2008 21:21

jaz imam evkaliptovo mast, ki jo namažem otroku po prsih pred spanjem in potem mu ta vonj odmaši nosek, da ponoči mirno spi. To mast sem pred časom kupila v hoferju, od kozmetike just pa obstaja tudi materina dušica, ki je posebej za majhne otroke primerna. Jaz sem bila z njo zelo zadovoljna ariella

nejko21  

član od: 26.2.2007

sporočila: 37

8. feb 2008 23:07

Ja je to kr mal smotan ker si še ne zna izpihat noska. Iz izkušenj ti svetujem da uporabi fiziološko raztopino, ki je v dozi pod pritiskom (sterimar). Otročku našpricaj raztopino čim večkrat in bo kmalu bolje. Moj sinek je zelo zelo jokal in ne vem če je še katera stvar hujša zanj menim po groznem joku. Jaz stvar prakticiram takole-vležem se na hrbet in si sina položim na prsi da me gleda. Na hitro mu napiham v nosnico in z robčkom obrišem ker se vlije takoj. Tako ponovim recimo 3x v vsako nosnico in je skoraj celo noč mir. Je seveda odvisno kako zelo je nosek zabit. Razne kreme bi ti odsvetovala ker gre za 5 mesečnega otročka fiziološka raztopina je pa le sol in voda in sterilno seveda. Svetujem ti tudi da ga pod noskom večkrat namažeš s kremico lahko kar za obraz ker se tam koža rada izsuši. LP Katja

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

9. feb 2008 10:38

Jaz ga imam nosek se super očisti.

jade

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

9. feb 2008 10:41

slepakura je napisal/a:
Vzemi fiziolosko raztopino v kapalki ali brizgalki in jo naspricaj otroku v obe nosnici. Ne skopari z njo, mirno lahko vbrizgas vec mililitrov. Nato otroka, (ki se bo seveda drl, ker mu ne bo vsec), obrni na trebuh in zanesljivo se mu bo nos dobro ocistil. Nikar ne uporabljaj palck za obcutljivo otrosko sluznico. Tudi pumpice so bolj larifari, nobena aspiracija ne more brez skode odstraniti zasusene sluzi. slepakura

Še prej pa naredim tole.

jade

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

9. feb 2008 11:05

http://med.over.net/forum5/list.php?46 tukaj imaš nekaj uporabnih nasvetov. Pa še nekaj: pri petmesečnem dojenčku se NE uporablja eteričnih olj! Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 09. feb 2008 11:06:36

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

9. feb 2008 13:28

Kot že rečeno od predhodnic...tudi pri nas pomaga fiziološka rastopina in krema iz materine dušice. Mijan

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

9. feb 2008 21:44

Jaz pa sem zvečer, ko je otrok zaspal , na tanke rezine narezala čebulo, jo razrpstrla po krožniku in ga postavila približno 50 cm od posteljice. To mi je svetovala ena starejša gospa in tudi jaz sem to uspešno in v zadovoljstvo mamic prodajala naprej. Sicer je zjutraj v spalnici malo "smrdelo", ampak pomagalo pa je. Če sem prehlajena , to še vedno storim tudi zase. Sicer pa je res neverjetno dobra Justova krema materine dušice. zoja2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti