8. apr 2008 15:03
Moja hčera je prvič sedela za računalnikom pri 2 letih, ko sem sama pisala diplomsko nalogo in iz radovednosti je v mojem naročju spraševevala in se tako naučila črke, številke.
Pri 4 je že brala in vsa leta so nam bila v pomoč poučne igrice, tako, da bi se namesto Malega vedi-ja odločila rajši za kake poučne igrice, starosti otroka primerne (knjižnjice so s temi kar dobro založene). Seveda je ob tem igranju igric treba biti zraven in otroku približati tako sam računalnik, kako stvar deluje, se z njim pogovarjat.
V bistvu je podobno, kot, da bi z otrokom gledal knjigo, razlika je v tem, da je otroku na bolj razumljiv način nekaj predstavljeno.
Niti slučajno pa to ni zamotitev otroka, da starši v miru kofetkajo, klepetajo in pozabijo na otroka. Tako majhen otrok tudi nima koncentracije, da bi kar sedel pri računalniku, nekaj minut na dan pa je kar primerno, pri tem pa morajo starši imeti pamet, kdaj in koliko časa. Že v vrtcu se začne selekcija in tekmovanje med otroci in njihova splošna razgledanost je zelo raznolika.
Torej Patty nič ni prezgodaj, svojo radovednico kar zaposli, če jo to veseli in ji približaj tudi sodobno tehnologijo.