Mali vedi

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

tema odprta - 7. feb 2008 11:56 | ogledi: 3.479 | odgovori: 13

A ima vaš otrok to čudo od tehnologije? Razmišljam, da bi ga kupila 3 letnici, pa ne vem ali je to primerno že sedaj in koliko časa bo seveda aktualno.Drugače ima rada računalnik, seveda kot igračo, igric in podobnega še ne igra.

Hvala za nasvete !

patty

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

7. feb 2008 12:06

Že tako smo obremenjeni z vso tehnologijo okrog sebe...jaz prisegam na vzgojo in učenje s starši v naravnem okolju z igro....tako ima tudi otrok nekaj več od svojega otroštva. mišika

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

7. feb 2008 12:10

Obstajata dve vrsti Malega vedija in tisti za mlajše otroke bi bil primeren, saj je od treh let naprej. Kako dolgo bo aktualen pa je odvisno od otroka samega. Nekateri triletniki se ure in ure igrajo z eno in isto igračo, drugi pa po petih minutah pozabijo nanjo. V tem primeru jo pospravimo in čez kakšen teden bo spet zanimiva. Moj sin je star eno leto in pol. Zelo rad tipka po računalniku, se pogovarja po telefonu..., vendar pa veljajo samo tisti pravi, ne igračke. Starih tipkovnic in nedelujočih telefonov še povoha ne. vendar otroci so zelo različni. Mali vedi je dobra igrača saj so na njem poučne igrice, tako da mislim, da ne moreš falit.

Saša

Sporočilo je spremenil(a) Basti dne 07. feb 2008 12:10:53

patty  

7. feb 2008 12:10

He he mišika... ja imaš prav, pravo otroštvo definitivno prinašata SAMO svež zrak in čim več blata. Bog ne daj, da bi otrok sedel za računalnik. Jaz pravim vsega po malem. Hvala ti ! patty

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

7. feb 2008 12:11

jaz sem ga kupila skoraj deset let nazaj in ga imamo še sedaj.Bi rekla da je to ena takšna stvar,ki otroka pripravi na računalnik.Sin se je z njim učil poštevanko,deljenje in vse ostale funkcije tja do tretjega razreda OŠ.Dobil pa ga je pri treh letih,takrat pa so ga bolj zanimale slike in črke.Sedaj ga uporabljata njegovi dve sestrici in nam še vedno dobro služi.Vzameš ga lahko s seboj kamorkoli.Je pa res,da so sedaj malo bolj posodobljeni kot takrat.Učili pa smo se tudi angleške besede. Na našem niti ni ne vem koliko igric,so bolj miselne naloge,,ki ti povedo,kje si ga polomil in kdaj si naredil nalogo odlično. anaeva

tanya017  

član od: 16.2.2007

sporočila: 216

7. feb 2008 12:13

Moj sin ima mali vedi in se z njim zelo zabava in uči črke,številke,pa še precej zanimivih reči.Ni samo igrača,ima dosti poučnih tem.Tako,da ga lahko kupiš 3letnici.Sicer vsega še ne bo obvladala,se bo pa sproti učila. tanya017

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

7. feb 2008 13:45

Imam prijateljice z otroci, ki zaradi ljubega miru in, da lahko v miru pijejo kavice, otroka posedijo pred računalnik in je zadeva rešena. Jaz samo pravim, da moje mnenje je, da bodo otroci še preveč obremenjeni in imela še dovolj časa za spoznavanje tehnologije. mišika

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

8. apr 2008 14:31

Ker se nam je pokvaril monitor,oziroma se je po desetih letih,najverjetneje zaradi padca razlila barva po monitorju sem stopila v kontakt z proizvajalcem tega malega čuda. Vedija sem kar po pošti poslala v Črniče in v desetih dneh smo ga dobili nazaj.Za 10€ so nam zamenjali monitor.Mislim da si zaslužijo vse pohvale za ažurnost,prijaznost in korekten poslovni odnos.Če nam vedija ne bi mogli popraviti nam za polovično ceno (30€) pošljejo novega. Takega poslovanja si lahko samo želimo tudi drugje. anaeva

patty  

8. apr 2008 14:56

Tudi jaz sem vedija kupila in ni mi žal, otroci uživajo maksilmalno in od nakupa je minilo že kar nakaj časa, a vedi je še vedno zakon. patty

s.marinka4  

član od: 12.12.2007

sporočila: 121

8. apr 2008 15:03

Moja hčera je prvič sedela za računalnikom pri 2 letih, ko sem sama pisala diplomsko nalogo in iz radovednosti je v mojem naročju spraševevala in se tako naučila črke, številke. Pri 4 je že brala in vsa leta so nam bila v pomoč poučne igrice, tako, da bi se namesto Malega vedi-ja odločila rajši za kake poučne igrice, starosti otroka primerne (knjižnjice so s temi kar dobro založene). Seveda je ob tem igranju igric treba biti zraven in otroku približati tako sam računalnik, kako stvar deluje, se z njim pogovarjat. V bistvu je podobno, kot, da bi z otrokom gledal knjigo, razlika je v tem, da je otroku na bolj razumljiv način nekaj predstavljeno. Niti slučajno pa to ni zamotitev otroka, da starši v miru kofetkajo, klepetajo in pozabijo na otroka. Tako majhen otrok tudi nima koncentracije, da bi kar sedel pri računalniku, nekaj minut na dan pa je kar primerno, pri tem pa morajo starši imeti pamet, kdaj in koliko časa. Že v vrtcu se začne selekcija in tekmovanje med otroci in njihova splošna razgledanost je zelo raznolika. Torej Patty nič ni prezgodaj, svojo radovednico kar zaposli, če jo to veseli in ji približaj tudi sodobno tehnologijo.

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

8. apr 2008 15:04

Super stvar - zagotovo ena boljših igrač, ki jih imamo doma. Investicija je pri nas definitivno povrnjena! Mijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti