25. jul 2008 15:41
Spoštovana silva
Hvala za vaš komentar. Bi pa vas povprašal, oziroma opomnil o načinu nabiranja izkušenj. Ali je to tako, da nekaj prismodiš, pa potem drugič ne. No povejte mi kako se lahko čisto sam z svojimi izkušnjami lahko naučiš neko kulinarično mojstrovino, če ti le tega, ali pa različni učitelji v različnih sklopih, niso tega pokazali in nato naučili. iN kako lahko kar tako hipotetično nekaj, kot morda in mogoče tako zatrjujete. Sam se popolnoma zavedam, da če sem dregnil v ta forum, bom moral to tudi prenesti in komentirati, zagovarjati, se mogoče opravičiti ali zavrniti.
Povejte, če sem vas z čim užali, si kaj vašega prisvojil. Če ste kupili mojo knjigo in niste z njo zadovoljni, mi jo prosim pošljite, pa vam bom osebno povrnil vse stroške nastalo z njo. Če ste zaradi nje kaj zažgali ali vam ni uspelo, vam bom povrnil stroške. Ker ste tako suvereni na tem področju, vam predlagam, da se poizkusite in tudi vi izate in zaslužite, oziroma služite s pisanjem.
Kar se pa tiče popravkov, pa ni to samo tako enostavno kot je sledeče kot navajate:
Vsak se trudi, ažurira, sortira, ... jaz marsikateri recept preizkusim in si naredim popravke v njem (kakšno žlico več/manj smetane, masla, moke... nadomeščanje ene sestavine z drugo itd...).
Ja mogoče kaj za osebno rabo.
Če pa je nek recept dober, je pa dober in tak je to kar je.
Nedavno sem kontaktiral z nekom, ki je na internetne strani obelodanil neke stare recepte.
Kar zelo sem se moral potruditi, da sem ga dobil. Dogovorila sva se namreč, da bom to obesil na svoje strani, ker on ne bo več vzdrževal le tega. Ker je popolnoma isti tekst kot v eni od naših starejših kuharic in je tekstoven slog lep in ljudski, bom to tudi uporabil v eni od naslednjih novih knjig. Škoda je da bi te stare knjige, ki so pri redkih zbirateljih šle v pozabo. Nekaj teh receptov, ki so dobri sem uporabil že v eni id prejšnjih knjig. Pa ga bom na primeren način še vnaprej. Vi boste verjetno rekli služil. Pa naj bo če tako hočete. Očitno niste seznanjeni s politiko založništva, oziroma z delom založb in odnosom do abtorjev publikacij, vsaj tovrstnih. Mogoče pa se boste odločili in izdali v samozaložbi in potem služili mastne denarje. Saj je čisto poceni pripeljati neko knjigo na trg. Zaslužki so pa veliki.
Spoštovana silva, če želite, vam bom preskeniral in po mailu poslal goro mojih zapiskov, zapiskov v zvezek, mojih tet, matere, grajskih kuharic, ki so kuhale mojim prednikom in svojih zapiskov, ki sem jih, preverjeno kuhal, posnel na nacionalki na filmski trak in postregel naklučnim gostom, prijateljem znancem...
Pa tudi vam bom kaj pripravil če me boste počastili s svojim obiskom. Samo brez sovražnega inžaljivega tona prosim.
Pa lep pozdrav.
Andrej
DELFINO