4. feb 2008 19:00
Bravo Vendelina!Tudi jaz tako razmišljam. Z mojo družino živimo v bloku, ker smo se pred leti tako odločili. Stanovanje smo odkupili in smo srečni, da je naše. Precej veliko je, z lepim južnim balkonom in če me zdaj kdo vpraša, če menjam za hišo, bom sigurno rekla, da ne. To pa zaradi tega, ker smo si postavili prioritete. Kaj je za koga pomembneje in boljše, kaj koga zanima in pa predvsem finance. Ko smokupovali stanovanje,mo kar nekaj hiš tudi pogledali in se na koncu odločili. Sdaj uživamo blokovsko življenje 100 na uro. Imamo pa staro domačijo od babice, kjer pomalem kmetujemo, 2 avta, še eden bo v kratkem pri hiši, ker so potrebe zaradi službe pač take, 2 motorja in se ob lepem vremenu in prostem času pač podamo malo naokoli z motorjem in kup prijateljev. V hišo nas nič več ne vleče, zaklenemo vrata in gremo. Otroka sta tudi že odrasla, čeprav se šolata, malo še postrani zaslužita za kakšen priboljšek. Pa eden si za svoje potrebe kupuje avto, rabljen, pa vendar le.
Zato premisli, kaj je za vas pomembno, s čim se bosta soočala v hiši in s čim v bloku. Vsako stanovanje ima svoje prednosti in pomanjkljivosti. Pa seveda finance. Mogoče bi bilo za začetek pametneje iti v malo stanovanje v blok, kaj privarčevati in potem hiša. Ali pa si potem premislita in ostaneta v bloku, v večjem stanovanju.
Moja otroka sta zrasla gor v bloku, brez nekih stresov in peropetij. Nista stalni visela za računalnikom in TV-jem, ker smo ju zaposlili na primeren način in nista imela časa razmišljati o lumparijah. Naši sosedi so fajn, z vsemi se lepo razumemo in imamo vsako leto blokivski piknik. Vsak nekaj prinese in se lepo zabavamo do poznih jutranjih ur. Lani se nam je pridružil še župan, ko je zvedel, kaj se dogaja in bil prijetno presenečen.
Skratka, dobro premisli, pretehtaj vse za eno ali za drugo varijanto in se potem odloči. Pa srečno!
Kyara