31. jan 2008 2:51
Tiaja, pri torti nutella lahko vidiš eno mojo fotografijo akta. Ena članica (se ne spomnim katera, je tudi že delala tako torto, ko sem ji povedala in bila zadovoljna).
Naredila sem torto nutella po receptu iz baze in sicer spekla sem biskvit v tavelikem pekaču od pečice - spekla sem le eno plast in jo prerezala po na pol, da sem dobila dve plasti, je bilo čisto dovolj, lahko pa pečeš dvakrat, če želiš večjo torto. Naložila sem plasti eno na drugo in obe skupaj le malo obrezala v pasu, ter še malo popravila, da je prišla oblika telesa. Nato sem namazala kremo od torte nutella lepo med obe plasti. To vse sem naredila dan prej, prav tako sem dan prej za oprsje z mešanico biskvita in kreme (iz odrezkov in malo piškotov) napolnila skledice, obložene s PVC folijo, pustila čez noč vse v hladilniku in drugi dan zvrnila ven ter postavila na zgornji del biskvita. To je torej vsa umetnost, sledilo pa je krašenje. Telo sem prav tako namazala s kremo od torte nutella, ker je ravno pravšnje barve, z ostalo okrasitev pa uporabila belo smetano in marcipan, kot vidiš na sliki. Ni težko.
katka
http://katka-lopatka.moj-album.com/