31. jan 2008 8:18
Pozdravljeni!
Sem Dejan, urednik slovenske spletne strani o noniju
http://www.mojnoni.si . Vidim, da je tu kar postalo kar malce vroče glede nonija, pa sem se odločil, da povem nekaj resnic in popravim zmote, ki so se tu pojavile.
Najprej zmote:
1. Katjushka je omenila, da se je pri njej oglasila naša predstavnica.
To seveda NI RES, saj deluje v MojNoni.si ena oseba in to sem jaz.
2. Noni se sme prodajati le v medicinski plastiki
NI RES. Zaradi velike konkurence se različni proizvajalci dobesedni izmislijo
male laži, s katerimi degradirajo konkurenco. Poleg medicinske plastike je primerno tudi temno (zeleno) steklo. Paziti je potrebno, da sok ne pride v stik s kovino (kovinske žlice). Ponavadi zato proizvajalci prevlečejo spodnjo stran kovinskega (če ga ima) zamaška z nekim drugim materialom.
3. Ne poznam nobene zgodbe, pri kateri je bil rak ozdravljen z alternativo…
NI RES. Noni
dokazano zavira nastajanje novih rakavih celic. So ljudje, ki so si ozdravili raka, pa tudi druge bolezni izključno z nonijem. Povzetke raznih raziskav najdete na zgornji spletni strani. Je pa res pravilno, da se posvetujete z zdravnikom, saj je prav da tudi on ve kakšno pot ste izbrali.
4. Sok mora biti 100%, BIO, …
Deloma drži, vendar je tu potrebno biti pazljiv. Današnji dan že vsi izkoriščajo BIO oznako. Lahko, da je sok pridelan na bio način, vendar je pomembno tudi kje raste in kako se sadeže obira. Noni sadež je zelo občutljiv na podnebje, zato
koncentracije prokseronina in ostalih elementov zelo variirajo. Določeni sadeži imajo tudi do 50-krat manjše koncentracije v enaki količini soka. Nekateri proizvajalci v sok dodajo določen odstotek drugih sokov. Pretežno je to zaradi okusa, saj je originalni sadež dobesedno negravžnega okusa in močno smrdi. Poleg tega pa v telo dobimo z drugimi sokovi še antioksidante. Ponavadi so 100% sokovom dodani "uravnalci" okusa.
Resnice:
1.
Sokovi v lekarnah so slabše kvalitete. Zaradi velikih stroškov zagotavljanja kvalitete bi bili najboljši sokovi v lekarnah predragi (marže), zato se prodajajo od vrat do vrat.
2.
Pazite na ceno in količino. Cene se razlikujejo, razlikujejo pa se tudi pakiranja. 0,5l soka po 30€ je dražje od 1l soka za 50€. Veliko kupcev pade na to foro. Pri nas sem zasledil pakiranja po 0,5l, 0,75l, 0,9l, 0,975l in 1l.
3.
Noben noni sok se ne sme oglaševati kot da zdravi nekaj, saj je registriran kot dodatek prehrani in ne zdravilo. Je pa res, da sinhrnoizira telo in posledično izginejo tudi bolezni.
4. Preverite če proizvajalec priporoča pitje soka tudi
nosečnicam in otrokom. Zahtevajte potrdilo. Določeni proizvajalci ne priporočajo uporabe.
5.
denar = kvaliteta. Ali kot pravi slovenski pregovor: Za malo denarja malo muzike.
Mogoče boste nekateri imeli kritike na moj post, pa naj vam povem, da so vse stvari, ki sem jih napisal
znanstveno raziskane in preverjene. Stran MojNoni.si je namenjena splošnim informacijam o noni soku. Meni je spremenil življenje in zato sem mu hvaležen.
Tudi prodajamo ga (reklama mora bit). Naj samo omenim, da ima naš noni sok
80% tržni delež na svetu in najboljše rezultate pri neodvisnih raziskavah. Za kaj več pa najdete kontakte na spletni strani.
MojNoni.si
Sporočilo je spremenil(a) MojNoni.si dne 31. jan 2008 08:28:14