Ocene lokalov

neznan uporabnik

tema odprta - 9. sep 2002 10:51 | ogledi: 2.129 | odgovori: 14

Z zanimanjem berem ocene lokalov, ampak se mi te ocene včasih zdijo preskope.

Po moje je skoraj obvezno opisati, kaj ste naročili in ne nazadnje tudi koliko je to stalo. Za nekatere je pomemben tudi opis ambienta.

Zadnja ocena lokala (Markelj v Savinjksi dolini) se mi zdi precej neuporabna.

Ocena ima veliko večjo težo, če točno opišete, kaj vas je navdušilo (in kaj ne).

Jernej, kaj misliš ?

kacajdr

Temo je spremenil(a) kacajdr dne 09. sep 2002 11:07:40

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

9. sep 2002 11:19

Jernej se malo sonči..na morju tako da ga jaz zamenjujem trenutno.. Ljudem verjetno ne moremo pod "obvezno" vsega predpisati! Kot praviš, več človek izve iz širšega opisa, fino je prečitat malo daljši opis obiska v lokalu Torej, vabljeni k daljšim opisom, prostora je dovolj in vedoželjnih bralcev tudi. Bojan

neznan uporabnik

9. sep 2002 11:23

Mogoče bi dodali še dve rubriki: - kaj ste naročili - koliko ste plačali kacajdr

Bojan  

9. sep 2002 11:37

hmm, težko! Po mojem je sama struktura teh ocen kr v redu in jo moramo ohraniti še naprej. Vsi ti opisi pa sodijo pod "všeč nam je bilo" ali pa pod "ni nam bilo všeč", kjer gre za opisno oceno. (vse ostale so številčne) Mogoče je pa treba ocenjevalce (tam nekje pri okencu za vpis mnenja) le povabiti, spomniti, da so lahko opisi tudi malo daljši!? pozdrav, Bojan

neznan uporabnik

9. sep 2002 15:13

Ja Bojan, potem mi pa povej, kaj ti pove zadnji opis lokala: V tem gostišču smo bili prvič, lahko rečemo kar tako, bilo nam je "ob cesti". Bila je nedelja, bili smo na izletu. Odločili smo se za kosilo. Postrežba odlična, hrana odlična, ambient, okolje, odlično. Skratka najlepše in najboljše. Še tako naprej. In še povsod ocena 5. Če sem malo žleht lahko sumim, da so si oceno napisali sami. Ker se pa pri vsej zadevi vse vrti okrog hrane, bi bilo NUJNO zahtevati seznam naročenega, če že cene morda niso tako pomembne. Mislim, a veš, zadni opis je totalno brez veze, ma dejansko čisto nič ne pove. Pa saj ni treba imeti ravno ilovarjevega sistema, ampak opisi taki kot so sedaj so velikokrat čisto mimo. in sami sebi namen kacajdr

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

9. sep 2002 16:41

tale opis je resnično brez veze....nič ne pove.....to, da je ob cesti, ne vem če to šteje za pozitivno, morda bi bilo boljše, da je 100 metrov proč od ceste (lol)....bila je nedelja (kaj pa če bi bila sreda )..bili so na izletu (ne me basat)...in ker je bila nedelja in ker so bili na izletu, so svoji mami privoščili malo počitka in so rekli NE MAMA, danes pa ne boš kuhala in pomivala posode, danes bomo kosili tule, ob cesti......in ker v oštariji jedo enkrat na dve leti in svoji mami privoščijo počitek (enkrat na dve leti) se jim je zdelo da je bila postrežba odlična in hrana tudi, saj so siti maminih enolončnic 730 dni zapored....kaj pa bi bilo, če bi jedli po oštarijah 2 krat na mesec npr....pa še okolje je bilo odlično, pravijo....ja seveda je bilo, saj je bilo ob cesti........še tako naprej, držite se, ne popustite...mi vas bomo podprli vsakega 730. dne...računajte na nas..... Herman Teron

Bojan  

9. sep 2002 17:08

Ja kacajdr, saj se vendar strinjava! Tudi meni omenjeni opis lokala ne pove prav dosti...,trdim pa, da se mi NE zdi smiselno ocenjevalcem PREDPISATI kaj vse naj opišejo v svoji oceni. Smiselno se mi zdi jih "nagovoriti" k bolj izčrpnim opisom in ocenam. In nikakor se mi ne zdi primerno sedaj posebej izpostavljati članico KulSlo, ki si je vzela čas in nam poslala oceno.. Na nas bralcih je, da "prebiramo" te ocene in tistih slabših, oziroma tistih bolj "praznih" pač ne upoštevamo. Hermanu bi pa rekel: naj se imajo vsaj vsak 731. dan lepo. Nič hudega, če nam je ocenjevalka lokala to tudi povedala. lp Bojan

neznan uporabnik

10. sep 2002 8:17

Ja, ej, se opravičujem članici KulSlo, ki se je v bistvu potrudila, jaz pa še nisem prispeval niti ene ocene lokala. Se posipam s pepelom. Ma Bojan, v bistvu imaš prav. Nastopit je treba pozitivno, novosti pa vpeljati z lastnim zgledom, ki, če je dober, bo pač povlekel. Evo, obljubljam da bom pripravil vsaj eno oceno lokala, katerega smo obiskali v zadnjem mesecu dni, in to s predlaganimi novostmi. kacajdr

Bojan  

10. sep 2002 11:03

Velja! mene so pa med temi ocenami prepričala dobra mnenja o Danilu iz Reteč, tako da jih grem pogledat v kratkem Jaz mislim, da je res treba pozitivno pristopit, ja...ker če začnemo duhovičiti na tuj račun in se špikat, potem se to prav kmalu vsem upre. pozdrav, Bojan

neznan uporabnik

10. sep 2002 11:42

Že nekaj minut se trudim poslati odgovor na temo, a mi ga vsakič zavrne. Obstaja morda omejitev glede dolžine? Prispevek obsega ca. 10 vrstic. Polona Glavan Sporočilo je spremenil(a) Oja dne 10. sep 2002 11:44:33

Bojan  

10. sep 2002 12:07

Ne, kakšne omejitve neki...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti