22. jan 2008 16:25
Zelo veliko klasiš mesnih informacij boš imela na mizi, ni kaj....... Poglej, mi se zdaj že dva dni kreativno izražamo na topicu o brstičnem ohrovtu. Ta zelenjava gre lepo k relativno kompaktni in konkretni mesni informaciji, ki jo boš ti servirala. Potem h klasiki od zrezkov v gobovi omaki gredo lepo zraven skutino-zrdobovi žličniki. Klasično, da bolj ne more biti (skuta, jajca, zdrob, maslo zamešaš skupaj, daš v hladilnik za dve uri, oblikuješ eno tako cevasto obliko, zaviješ v alufolijo ali krpo, kuhaš v kropu 45 minut, odviješ, razrežeš in that"s it) Potem je klasika od priloge tisto, da pripraviš na kolute narezane opečene melancane (prej jih je treba odcediti), na pol opečene pelate in zraven še kosi parmezana (in to vse skupaj tik pred zdajci v pečico, pa naj se greje 5 minut na 220 stopinjah) Krompir - jaz bi sem dala bodisi pastirski krompir, bodisi kropmir po lyonsko (to je tisto, da večji krompir skuhaš do plovice, vzdolžno prerežeš, malo izdolbeš in potem napolniš z mešanico krompijra, parmezana, peteršilja...) Pa guacamole. Tale mesni napad je treba malo z avokadom presekati. Ali pa krompir pečeš zraven pečenke in dodaš še nekaj pomaranč, ananasa, paprike...da se malo arome naredi (pečenka je pa tako grozno klasična....) Upam, da boste še imeli kaj prostora za torto... fino žurajte Vendelina jr.