16. jan 2008 9:46
Kot prvo me zelo žalosti, da ste se tako spravili na Rimljanko. Mislite, da je redno zaposlena pri meni? Potem moram razočarati, ona dela prostovoljno in brezplačno. In lahko iz tega naslova tudi neha, kadar želi, kar si nekateri zelo želite doseči. Za to delo sem jo prosil zato, ker je veliko na forumu, se spozna na veliko stvari in kar je najpomembnejše – bila je pripravljena pomagati. In ker Rimljanka ni le moderatorka ampak tudi članica/obiskovalka, mora delovati kot oboje, kar pa ni niti lahko niti ji nihče ni tega olajšal. Še vedno ima pravico do svojega mnenja in prijateljstev. Zakaj te članice, ki jo tako napadate, tako po ZS kot po forumu in mi grozite, da ne boste obnovile Plus paketa ali da boste odšle s Kulinarika.net, ne prispevate kaj bolj konstruktivnega? Jaz nisem čisto nič manj strog in »zoprn« in nekaj med vami me ima pošteno v zobeh, pa me ne napadate tako kot nje. Zakaj ne opazite njenih prispevkov, v katerih vam pomaga (denimo v temi »Prošnje za pomoč pri iskanju v forumih«, ki je bil njena ideja)? Rimljanka je del prostega časa posvetila temu, da bo forum bolj pregleden, podvojene teme zaprte, nestrpnost ustavljena. Njena je tudi "piknik lokacija" in pri organizaciji ne dvomim, da bo veliko pomagala. In zdaj? Tiste, ki to moti, pričakujem, da vas ne bo. Se ji bo kdo pridružil ali znate nekateri le kritizirati? Ker pravijo, da je lažje kritizirati kot kaj narediti. In Rimljanka nekaj koristnega dela za vse, ki obiskujejo to stran! Če ima kdo probleme s tem, ji lahko napiše ZS in razreši z njo osebno. Odkrito, kot tudi sama odkrito zapiše kar misli.
Resnici na ljubo bi lahko za moderatorja »nastavil« kogarkoli, pa se pol obiskovalcev s tem ne bi strinjalo. Pravzaprav ne morem narediti nič, da bi se vsi strinjali. In prav je tako. Saj smo si različni. Največ kar lahko naredim je, da se trudim tako, da vam je večini še biti prijetno pri nas. In ne glede na nekaj zapisov, obisk, članstvo in št. Prispevkov kažejo na to, da VAM JE.
In članica se pohvali, da so Rimljanki nastavili test? Ki ga ni prestala. Kakšen test? Se tako dela? Take teste delajo očitno tisti, ki najbolj govorijo in ploskajo, kako tu ni več v redu in kako se ne oglašajo več. Ampak so še tukaj, vedno se oglasijo vsaj s takim komentarjem. Zakaj tisti, ki jim t ni več prijetno, enostavno ne najdejo foruma, kjer jim bo lepše? Saj nismo Davčni urad, k nam ni treba hoditi po državni dolžnosti. Nekateri člani že nekaj let (saj veste kdo so) pišejo, da boste šli. Ampak saj nismo otroci, ali ste tudi fanta/punco tako "zapustili"? Če mislite oditi, potem vam nihče ne brani. Samo prosim vas, ne dve leti pisati, kako je tukaj slabo in boste šli. Pa se Plusek izteče, pa spet vplačate. Pa zakaj? Ste mazohisti(tke)?
Slovenci vedno znova dokazujemo, da smo narod nergačev in fovšljivcev. Kar gledate med politiki vsak dan se potem prenaša tudi na naš forum. Nestrpnost in negativnost. Predvsem pa užaljenost za vsako besedo, ki ni hvaljenje. Smo res tako razvajeni, da ne ločimo pomembnih stvari od nepomembnih? Kako nekdo, ki se bori za zdravje, službo ali kaj tretjega, gleda na te teme, kjer ste nekatere »zelo užaljene«? Mislite da so ti zapisi tule res tako pomembni, da vas tako vrežejo »iz tira«?
Vas je pa veliko in iz male družinice je zrasla velika družina. V forumu je vedno več tem, žal tudi veliko nekulinaričnih in vse preveč takih, ki kličejo k sporu. Pa res ni nobenega razloga, da je treba vsak naslov novice iz Dela ali Dnevnika citirati sem v novo temo. Število obiskovalcev je tudi razlog, da tukaj ni tako kot je nekoč bilo, kot pravite. Namesto 3 kulinaričnih tem na teden imate zdaj polno nekulinaričnih tem na dan. Ampak tudi veliko kulinaričnih, ki jih tisti, ki se obnašate, kot da bi radi spodkopali to stran, niti ne opazite. In nihče ni do vseh enak, saj nismo roboti. Če se nekdo včlani da bo reklamiral en izdelek sem bolj nepopustljiv, kot če dolgoletna članica nekaj napiše, kar bi utegnilo (ni pa nujno) vleči na prodajo.
In marsikdo se tudi zasebno druži s kom iz kulinarika.net. Pa pišete, kot da je to slaba stvar. V tem res ne vidim nič slabega, stran ima deset let, logično je, da se bodo stkala poznanstva in tudi prijateljstva. In nekaterih članov ni več oz se ne oglašajo. Pa ste pomislili, da ljudje nimamo vsako leto življenja enake interese, da je veliko punc, ki so mamice postale pa so morda zato malo manj na forumu... Ni vsaka stvar negativna in tudi dobri stari časi niso bili samo lepi. Dajmo malo še o tem razmisliti.
Jaz bom pa malo razmislil kako zamejiti ostale teme, ki ne sodijo sem. Eno je ostala tema o podražitvah hrane, drugo pa je modrovanje, zakaj se je J. J. popraskal tam zadaj in kaj je skriti namen tega.
Pa lep malo bolj vesel dan naprej.
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije