16. jan 2008 14:53
Sem voznica, letos bo 20 let. Zelo rada vozim avto. Na servis peljem avto sama, včasih mi ga je moj partner (kar je bilo seveda precej lažje, saj se je na avtomobile tudi dobro spoznal). Vtisi s servisov so pa zelo različni. Nekateri so profiji, nekateri na ženske gledajo zviška.
Primer: predlani sem kupila nove gume in prišla na servis s prošnjo po točno določenih gumah, vključno z dimenzijami. Lastnik mi je hotel prodati neke druge, češ, saj bodo dobre za vaš avto (kaj pa ženska ve, kakšne gume rabi). Ko je videl, da imam malo večji avto kot je fičko, si je tisti hip premislil in je nehal s svojimi mačističnimi pripombami.
Tehnični pregledi so ok, nikoli nisem imela težav. Na servise pa tudi hodim, kjer delajo profiji, tako da ni težav. Ok, z eno redko izjemo (šla sem na nek drug servis, ki je v bližini), ko so mi na prošnjo po zamenjavi plovca, ki kaže stanje bencina, zamenjali brisalce, nalili tekočino za pranje stekel in olje (za katerega me niso vprašali, če je ok za moj avto! Pa saj oni že vejo, a ne!), kljub temu, da sem izrecno odkljukala, da tega nočem. Tako kot sem se takrat drla na tistega človeka, se nisem še nikoli na nikogar v življenju. Seveda, denarja nisem dobila nazaj. Na tisti servis pač ne grem več.
Kozmeja