11. jan 2008 19:28
escada je napisal/a: | ||||
|
11. jan 2008 19:28
escada je napisal/a: | ||||
|
11. jan 2008 19:29
Gorenje NI proizvajalec pomivalnih strojev, so pa na trgu pomivalni stroji, ki se prodajajo z Gorenjevo znamko. Tudi TV ne izdelujejo.
Obstaja neko pravilo, da je treba perilo zložiti v pralni stroj toliko, da lahko še zgoraj razpreš vse prste. Pri frotirju je treba biti previden.
Stari pralni stroji so imeli 450 obratov, novi pa tudi do 1600. Mehanska obremenjenost je pri višjih obratih višja. Kolikor vem, Gorenje ni povečalo števila servisnih posegov pri elektronskih variantah, potrošniki smo pa le dobili pregledno programiranje in skoraj suho ( in zmečkano ) perilo. Jaz si starih pralnih strojev ne želim več.
F r i n a
11. jan 2008 21:57
anaeva je napisal/a: |
[ se čisto strinjam in čisto vse je res,ko pa bom našla še dokumente od svojega,ki pa baje po escadino ne obstaja ...................mišljena je elektronika digitalnega sistema pri gorenju. anaeva |
Escada je napisal/a: |
[Kot prvo...GORENJE NE PROIZVAJA POMIVALNIH STROJEV je pa res da jih prodaja ( verjetno je tvoj stroj Bosch ali kako drugo , kot hočeš povedati"digitalno sranje". le za nalepko in dokumentacijo Gorenja.Esacada |
11. jan 2008 22:01
Jaz sem pa bolnik na gumbe. Digitalca si ne bom kupila, dokler bodo na prodaj stroji, na katerih lahko zavrtiš in pritiskaš gumbe. Enako sem storila s štedilnikom. Še moja mama, starokopitna do skrajnosti, ima večino aparatov na digitalno uravnavanje, jaz pa vztrajam in vztrajam pri gumbih. VSaj nekaj moram sukat in pritiskat, ne pa se samo s prstom dotikat....
Tako da bom kljun o digitalcih odprla čez nekaj let....Tačas mi boste pa vi vse povedali, hehe
Mamamia
mamamia
11. jan 2008 22:05
mamamia je napisal/a: |
Jaz sem pa bolnik na gumbe. Digitalca si ne bom kupila, dokler bodo na prodaj stroji, na katerih lahko zavrtiš in pritiskaš gumbe. Enako sem storila s štedilnikom. Še moja mama, starokopitna do skrajnosti, ima večino aparatov na digitalno uravnavanje, jaz pa vztrajam in vztrajam pri gumbih. VSaj nekaj moram sukat in pritiskat, ne pa se samo s prstom dotikat.... Tako da bom kljun o digitalcih odprla čez nekaj let....Tačas mi boste pa vi vse povedali, hehe
Mamamia mamamia |
12. jan 2008 9:18
Tudi jaz imam 3 leta Gorenje pralni stroj WA 63131 z digitalnim prikazovalnikom, s katerim sem zelo zadovoljna. Res mi je še pred potekom garancije šlo nekaj v zvezi z elektroniko, a so prišli s servisa, popravili in vse zopet brezhibno dela. Perila nikoli ne tehtam, ker vedno gledam, da je še prostor v bobnu. Res pa je, da mimo starih navad kar ne morem. Motilo me je v začetku, ko v pralnem stroju ni bilo toliko vode, kot v starem, tako da sem včasih program prekinila in pogledala, koliko je sploh perilo mokro, a je dovolj. Ker sem imela pri prejšnjem Gorenje pralnem stroju, ki smo ga imeli 15 let, več nastavitev za izbiro temperaturo, tudi npr. za 50°, mi pri tem to kar velikokrat manjka. Pri naslednjem nakupu, upam da najmanj čez 10 let, bom gledala predvsem na to, da bo imel stroj več nastavitev za izbiro temperature. Kajcika
12. jan 2008 17:23
kajcika premal pozorna si bila takrat,k si kupovala pralni stroj jz k sem ga kupoval,sem se ornk pozanimu o vsem,kar stroj nudi,od dodatnih programov itd da lahko skrajšam program pranja do 50%,več vode,nastavitev obratov,črpalka stop,kar pomeni da perilo počaka v mehčalcu k me ni doma,in pol k pridem,še samo centrifugiranje vključim tud pr mojem ni voda vidna,samo takrat k dam prat zavese in fino perilo,takrat stroj mal več vode natoč moj pralni stroj pa ima tud temperaturo(50c),tko da lahko dam tud kaj prat na 50c ampak zlo poredko,dam raje na 60c,že iz navade kar se tiče polnjenja perila,je pa tako pr men men stroj sam sprot tehta perilo,in k je za tist program dovolj perila,mi na lcd zaslonu izpiše 100%,poln stroj,in ob enem napiše,koliko % pralnega sredstav rabi res praktično in zanimivo,da ne pretiravaš z količino pralnega sredstva lp Miele
12. jan 2008 18:28
Mi imamo Gorenjevega z digitlanim prikazovanjem...ni pa "tuch scren",pa je super... Roncolino
12. jan 2008 21:44
Miele, ja, moja velika napaka. Ampak, če prideš iz dopusta in ti pralni stroj "crkne".... GROZA. Zaradi tega se nisem imela časa dovolj pozanimati o vseh podrobnostih in priznam, da se še spomnila nisem na temperaturo, ker sem se želela čim prej rešiti gore neopranega perila. Tako pač je, vsaka šola nekaj stane, čeprav je res, da bi morala kljub paniki, biti bolj natančna pri takih nakupih. Pa bo že šlo, le da dobro opere, pa sem zadovoljna. No, kot se pa največkrat dogaja, smo imeli naslednje poletje smola s hladilnikom. Kapituliral je ravno sredi poletne vročine in 3 dni pred hčerinim rojstnim dnem. Upam, da mi ne bo "zakuhal" še kakšno štedilnik, ki je tudi že v lepih letih. lep pozdrav Kajcika
12. jan 2008 21:58
hoj ja to ti pa vrjamem,da si obupala čist,k si pršla iz dopusta in ti crknu pralni stroj sej to dan danes nkol ne veš,kdaj te lahko pusti na cedilu ja upam no,da boš zdej imela več sreče,in čim majn servisiranja pa še hladilnik te pusto na cedilo ravno za hčerin rojstni dan(ne morš verjet,kot bi vedu,da še moreš imet dodaten strošek);) ja jaz sem nabavil vse nove aparate,in hvala bogu,mi služijo brezhibno nkol pa ne vem,kaj me čaka juter sej veš,ta tehnika nas bo čist pokopala pač časi se spreminjajo tehnika tud in mi z njo,se ji mormo prilagajat,če hočmo,aparate višjega razreda upam,da res ne boš imela več stroškov z servisom jz mam sam dve blagovni znamki(MIELE,BOSCH),več kot zadovoljen z njimi na druge znamke se sploh ne oziram po trgovinah SKRATKA FAJN BODI se tipkamo kaj papa MieleKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Galette z zelenjavo
Hrustljava solata