Digitalni pralni stroj gorenje

jabolčna pita  

član od: 1.11.2007

sporočila: 37

tema odprta - 10. jan 2008 19:54 | ogledi: 4.922 | odgovori: 21

nujno prosim za odgovor.kupila bi rada digitalni pralni stroj gorenje,pa sem že od velikih slišala ,da se pokvari čip,kao da ga preobremeniš s tem,ker daš preveč perila vanj.in nimaš garancije na to,ker se s tem ščitijo.kaj mislite:a naj grem v nakup,al ne.

jabolčna pita

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

10. jan 2008 20:25

Sem kupila digitalni pomivalni stroj gorenje in vse je res kar si napisala.Pa stroj pri posodi niti ne vem kako je lahko preobremenjen,sem pa bila kar hitro z dolgim nosom ,ker ga zaradi digi,... tudi serviser ni mogel odpreti. anaeva

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

10. jan 2008 20:44

anaeva je napisal/a:
Sem kupila digitalni pomivalni stroj gorenje in vse je res kar si napisala.Pa stroj pri posodi niti ne vem kako je lahko preobremenjen,sem pa bila kar hitro z dolgim nosom ,ker ga zaradi digi,... tudi serviser ni mogel odpreti. anaeva
Kot prvo...GORENJE NE PROIZVAJA POMIVALNIH STROJEV je pa res da jih prodaja ( verjetno je tvoj stroj Bosch ali kako drugo , kot hočeš povedati"digitalno sranje". le za nalepko in dokumentacijo Gorenja. Jabolčna pita....kakšen je gorenjski digitalni stroj..mogoče tisti ki ima "touch screen", naj ti tudi razložim, da če z strojem ravnaš kot ti piše v navodilih ( to so tiste knjižice za katere uporabniki ponavadi mislimo da so v škatli zato , da se zapolni prazen luft) nevidim razloga ...najprej zakaj naj bi do preobremenjenosti prišlo in če že zakaj se to v garancijskem roku ki traja 5 LET nebi to dalo popravit. Ta digitalni stroj imam doma že 2 leti ( ja, dobil sem ga ko so prišli komaj na trg) in do sedaj .."nok nok" z njim ni bilo nikakeršnega problema, in tudi nevem zakaj bi moralo biti. Dandanes so ti stroji že izpopolnjeni. Ti pa predlagam, da razmisliš zakaj ga potrebuješ....zato ker je "fancy šmensy" al zato ker MISLIŠ, da bolje opere od cenejšega modela... Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 11. jan 2008 07:57:46

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

11. jan 2008 6:44

Nedavno smo kupili  pralni stroj gorenj - tisti, ki ima digitalni prikazovalnik programov . Ne zato, ker bi bil  "fancy", ampak ker je bila ugodna cenovna prilika, ko je stari odpovedal. O kvaliteti ne morem še nič reči, pač pa me zanima glede teže.  V navodilih je opozorilo, da se ga ne sme preobremeniti. Deklariran je za 7 kg suhega perila in sem šla tehtat: posteljno perilo, kolikor sem ga uspela normalno  zbasat notri, je tehtalo okrog 5 kg. Mešano perilo manj kot 6.  Prav posebej tlačim ga seveda ne, saj se potem ne more dobro oprati in splakniti. Torej stroja skoraj ne morem preobremeniti? Razen morda, če bi prali sam frotir, za tega itak svarijo, da ga sme biti precej manj od deklarirane teže. 

Je še kdo drug tehtal suho perilo in koliko ga spravi v stroj?

Cila

dvojčica  

član od: 29.1.2007

sporočila: 85

11. jan 2008 8:07

Že skoraj tri leta imam digitalni pralni stroj (sicer ni Gorenje) in nimam nobenih težav, sem zelo zadovoljna z njim. dvojčica

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

11. jan 2008 8:48

Jaz imam pralni stroj Gorenje štiri do pet let. Ni čisto digitalen, a za takratne razmere najboljši. Če vam povem kaj vse mi je že crknilo (od elektronike, vrat, ležajev..) in koliko so me popravila stala, rajšni ne govorim.Vendar ga vedno znova popravim, ker je bil takrat tako drag. Moj naslednji pralni stroj sigurno ne bo imel takšne elektronike. Čim bolj preprost, samo da bo energijski razred A,A,A. Bolj je digitalen - dražja so popravila. Tako, da odsvetujem nakup takšnega pralnega stroja. lp bina

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

11. jan 2008 9:10

bina je napisal/a:
Jaz imam pralni stroj Gorenje štiri do pet let. Ni čisto digitalen, a za takratne razmere najboljši. Če vam povem kaj vse mi je že crknilo (od elektronike, vrat, ležajev..) in koliko so me popravila stala, rajšni ne govorim.Vendar ga vedno znova popravim, ker je bil takrat tako drag. Moj naslednji pralni stroj sigurno ne bo imel takšne elektronike. Čim bolj preprost, samo da bo energijski razred A,A,A. Bolj je digitalen - dražja so popravila. Tako, da odsvetujem nakup takšnega pralnega stroja. lp bina
se čisto strinjam in čisto vse je res,ko pa bom našla še dokumente od svojega,ki pa baje po escadino ne obstaja bom pa objavila še tiste podatke,ker ne vem zakaj nebi obstajal,saj sem ga imela v kuhinji,ker sem vpred leti zavzeto branila domačo proizvodnjo,sedaj pa vidim da sem jo predrago plačala. anaeva

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. jan 2008 10:01

Digatilni je nam crknil po hitrem postopku, doma ima mama klasičnega Gorenjevega in je z njim super zadovoljna, tudi z večjim bobnom. Tisti hitri postopek pa zgleda nekako tako, da je bilo treba dvakrat zamenjati programator, na koncu so šli pa še ležaji, serviser nam ni mogel garantirati, da bi popravljena zadeva delovala, ker je enostavno imel premočno centrifugo za take ležaje kot jih dajejo noter, serviserja poznamo, zato smo zvedeli ta detajl.

Zdaj imamo Electroluxov pralni stroj z digitalnim zaslonom, že skoraj dve leti, a smo za vsak slučaj vzeli podaljšano 7letno garancijo.  Tale tudi ima večji boben.

Loni Makaroni

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

11. jan 2008 17:37

Imam Gorenje pralni stroj WA 63121 z elektronskim prikazovalnikom, zmogljivosti za 6 kg suhega perila (ga nikoli ne tehtam), z velikimi vrati. 2 leti dela kot urca (tudi jaz potrkam), prav tako imam enak Candy-jev pomivalni stroj 4 leta - brez problemov. Kristalka

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

11. jan 2008 18:42

anaeva je napisal/a:
bina je napisal/a:
se čisto strinjam in čisto vse je res,ko pa bom našla še dokumente od svojega,ki pa baje po escadino ne obstaja bom pa objavila še tiste podatke,ker ne vem zakaj nebi obstajal,saj sem ga imela v kuhinji,ker sem vpred leti zavzeto branila domačo proizvodnjo,sedaj pa vidim da sem jo predrago plačala. anaeva
....ČAKAJ , ČAKAJ, KAJ SEM REKEL DA NE OBSTAJA... Ne razumem kaj si s tem milila... Napisal sem da Gorenje NE izdeluje POMIVLNIH strojev, ampak jih izdeluje....nekdo drug, Gorenje pa prpopa gor svoj logo.... In če sem iskren nevem o čem pišeš....omenjaš POMIVANI stroj, tema pa je namenjena PRALNEMU STROJU in razlika se mi zdi zelooo OČITNA Escada

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

11. jan 2008 19:22

jabolčna pita mam vse stroje digitalne,od pralnega stroja,pomivalnega stroja,sušilnega stroja in štedilnika In ne vem v čem bi bil problem? pa v 5 letih se ni pr nobenmu aparatu,pojavil problem in delujejo vsak dan brez milosti zato so stroji,da tist kar plačaš od njih,tud pričakuješ sem prej imel,na mehansko upravljanje,in sem imel same probleme z njimi in serviserja na vratih in plačeval draga popravila zdej sem se odločil za nemški znamki(MIELE,BOSCH),več kot odlična zadeva NE REKLAMIRAM IN PRODAJAM TEH ZNAMK.Sam povem izkušnje z temi aparati in znamko Vse drugo je zame kompromis. lp Miele

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti