16. jan 2008 14:37
Tudi jaz imam že precej let alergijo na cvrtni prah in 5 let sem hodila na imunoterapijo, ki mi je malo pomagala. Najbolj pomaga, če si alergičen samo na eno stvar in ne na več, tako kot sem jaz. Zato sem tudi hodila 5 let na imunoterapijo in ne samo 3 leta. Tudi trenutno imam že težave, čeprav sem najprej sklepala, da zaradi prehlada.
Sedaj so se mi pojavile tudi navzkrižne alergije, tako da sem alergična tudi na nekatero hrano in ne samo na trave in drevesa. Od antihistaminikov mi najbolje pomaga aerius, potem imam tudi Flixonase sprej za nos, kapljice za oči in tudi spreje za astmo. Stvar se mi je stopnjevala, pojavila pa po prvem porodu.
Žal je tako, da moramo sedaj svojemu zdravniku največkrat sami povedati, kaj nam je in kam naj nas pošlje. Jaz bi na tvojem mestu to tudi storila. S časom se boš naučila živeti s to boleznijo in jo znala sama krotiti.
Sem pa tudi že sama razmišljala o kakšni alternativni terapiji, ker imam sedaj težave praktično skozi vse leto in mi res preseda, saj takrat nimam energije, da bi normalno funkcionirala. Ne vem ali pa se staram ?
Torej, če ima katera izkušnje z alternativno terapijo, bi bila vesela vaših izkušenj.
LENČA