Dohodnina 2007

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

9. jan 2008 15:46

Ja, Matilda, danes me Kulinarika nekaj "zeza"... Sem odprla temo in mi je napisalo stavke v širino, da nisi našel konca... In sem morala malo popravit. Ne bi bila jaz, če ne bi. Stavki so ostali isti, samo v "okvirček" sem jih spravljala. Edini problem je še samo, da nisem še dobila od delodajalcev obvestil. Nimam pa časa (verjemite mi, da ga nimam), da bi plačilne liste spravljala skupaj...

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

9. jan 2008 15:49

silva je napisal/a:
Matilda, to je pa dobra ideja. V bistvu ti ta obrazec tudi omogoča kasnejše spremembe, torej bi res bilo tako pametno... Denar dobiš iz meseca v mesec takoj, na koncu obračunskega leta, pa si preračunaš in narediš spremembo, če je to potrebno...
jaaaaa, to sem hotela vseskozi povedati. matilda

matilda  

9. jan 2008 15:57

silva je napisal/a:
Edini problem je še samo, da nisem še dobila od delodajalcev obvestil. Nimam pa časa (verjemite mi, da ga nimam), da bi plačilne liste spravljala skupaj...
Glede na to, da morajo delodajalci do 31.1. tudi poslati podatke o plačah, lahko prosiš, da ti dajo obvestilo čimprej, ko bojo imeli pripravljeno, da boš imela dovolj časa za preračune. Za drugo leto pa spravljat plačilne liste, da bojo čimprej pri roki...;) matilda

patricija  

član od: 4.1.2005

sporočila: 109

9. jan 2008 16:46

Sem vprašala delodajalca, pa pravijo, da nimajo ta mesec časa tega računat in naj si zračunamo sami. Plačilne liste so pa dolge......cel A4 format in traja kaj nekaj časa, da izluščiš prave podatke. Ampak verjetno res niso dolžni tega dati do 31.1., ali pač? Patricija patricija

matilda  

9. jan 2008 17:22

Za izračun dohodnine potrebuješ seštevek bruto plač, seštevek plačane dohodnine in bruto višina regresa. Na plačilni listi ponavadi piše za katero stvar se gre, čene pa povprašaj računovodjo, naj ti pove, kaj naj sešteješ. Do 31.1. so dolžni dati podatke davčnemu uradu, tisti, ki oddajo podatke zadnji hip, tisti ti zagotovo ne bodo mogli dati podatkov pred tem datumom. matilda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti