9. jan 2008 10:23
Danes mi pa nekaj nagaja... Sporočilo je spremenil(a) silva dne 09. jan 2008 10:25:53
9. jan 2008 10:23
Danes mi pa nekaj nagaja... Sporočilo je spremenil(a) silva dne 09. jan 2008 10:25:53
9. jan 2008 10:24
matilda je napisal/a: | ||
|
9. jan 2008 10:36
Ali mogoče ve, kdo kako je s študenti? Moja hči je izredna študentka in je v letu 2007 veliko delala, tako, da bo najbrž morala še doplačati dohodnine. Baje se ji pa ta znesek zniža, če jo jaz v svoji dohodnini ne dam v olajšavo. Do sedaj sem jo vedno jaz uveljavljala kot olajšavo. Zaradi dveh prihodkov (študentskega in družinske pokojnine) mora letos, kot tudi že leta nazaj sama oddati svojo dohodnino. Če ima kdo kaj več informacij, hvala zanje. Lp oliva
9. jan 2008 12:12
Mene pa zanima, če moram ta obrazec poslati čeprav sem do sedaj že vsako leto uveljavljala olajšave na družinskega člana. stani
9. jan 2008 13:25
Če si do sedaj uveljavljala olajšavo med letom, potem ti ni potrebno. Simona
9. jan 2008 14:36
Če je zaslužila več kot 2800 EUR letno je ne moreš uveljavljati za olajšavo oz. jo lahko, samo potem ona plača dohodnino. Izračunaj kaj se bolj splača, to da jo uveljavljaš in ona plača davek oz. ali je boljše, da je ne uveljavljaš. LP K
9. jan 2008 15:10
silva je napisal/a: |
Se ne morem strinjat s tabo. Lani sem naredila izračune in sem dala v olajšavo za prvih 6 mesecev oba otroka možu, za drugih 6 mesecev pa oba otroka meni. Sem profitirala več 150.000 SIT v skupnem znesku pri obeh. To pa je že visoka cifra (tolikšnih obresti ne dobim nikjer). Res je, da je denar danes več vreden, kot bo jutri (inflacija), pa vendarle. Bolj mi je bil všeč lanski sistem, ko smo vzdrževane člane pripisovali. |
9. jan 2008 15:13
stani je napisal/a: |
Mene pa zanima, če moram ta obrazec poslati čeprav sem do sedaj že vsako leto uveljavljala olajšave na družinskega člana. [soncnica] stani |
9. jan 2008 15:39
silva je napisal/a: |
Tudi sedaj bom, verjetno, počakala na informativni izračun in otroke uveljavljala šele v 15 dnevnem roku za ugovor. Temo je spremenil(a) silva dne 09. jan 2008 10:19:53 |
9. jan 2008 15:43
Matilda, to je pa dobra ideja. V bistvu ti ta obrazec tudi omogoča kasnejše spremembe, torej bi res bilo tako pametno... Denar dobiš iz meseca v mesec takoj, na koncu obračunskega leta, pa si preračunaš in narediš spremembo, če je to potrebno... Mislite, da bo to možno še drugo leto (se pravi letos?), saj veste, v naši državi več nič ni stalno in ne sigurno. Vsaka vlada dela nekakšne eksperimente z nami.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Eksotični suši
Angleški kolač