5. jan 2008 9:52
Tudi jaz sem imela podobne probleme, moj sin je bil še pred dobrim letom katasrtofalen pri hrani. Suh in majhen pa tudi tako, da mu nihče ni pripisal njegovih let ( to sem itak opazila pri nakupu oblačil - 8 letnika sem oblačila v konfekcijsko št. 6
). Nič mu ni bilo dobro, razen čokolade ( seveda ) in sladkarij ter sendivčev. Ko pa se mu je vse to začelo rahlo poznati že na zdravju ( neodporen, večno prehlajen... ), pa sem ukinila vse sladkarije in v našo kuhinjo uvedla precej strog način prehranjevanja, vztrajati pa sem začela, da je fant vsakič izpraznil krožnik. Dosti mi je pri kuhanju tudi pomagal in je kasneje tudi z veseljem jedel, saj je menil, da je odličen kuhar. Kot dodaten vir vitaminov sem mu kupila tudi Pikovit, piti pa je moral zeliščne čaje in vodo. Povem vam, to je zelo učinkovalo. Danes je fant star 9 let in sprememba je 100% ( je skoraj vse, kar je na kožniku ). Če pa se zgodi, da mu pri kosilu kaj ne tekne preveč, pač do večerje ne dobi kaj konkretnega ( za malico je pri nas aktualno samo sadje ). In to je to. Saj vem kakšni so, sem si to skusila na svoji koži in ni prijtno. Mame pač moramo vztrajati in nič popuščati.....
Lep, vztrajen dan vsem
*štorklja*