19. dec 2007 6:43
Jaz hodim večkrat v Avstrijo in na Madžarsko. V Avstrijo hodim večinoma v Hofer in lekarno, če kaj rabim. Hofer se mi zdi boljši, bolj in lepše založen, cene pa se mi zdijo nekoliko nižje, ker pa imajo vedno nekaj drugega v ponudbi kot pri nas, pa nabavim še to, če rabim. Ponavadi kupim moko, kašo, sladkor, vanili in pecilni, čokolade raznih vrst, pa zobno pasto, jogurte,kašen namaz, če ga nisem imela časa sama narediti, včasih salame in meso, odvisno od ponudbe. Pa kakšen sok, sir in Wc papir. Tudi sirupi so v redu, pa kakšne kekse za nepričakovane goste in kaj za grizljati... Najde se kar precej in ravno v petek se pakiram, da grem čez.
Na Madžarsko pa gremo ponavadi v Tesco, včasih v njihovo J-eee. Ponavadi kupim različno, kaj pač rabim. se mi pa zdi, da so cene spet nekoliko nižje, ker se je pri nas vse podražilo. Imajo zelo dobro moko, retaš list, pa riže, meso vseh vrst je še vedno precej ceneje. Pa kakšno pijačo, če sem že tam, tudi vodo, drobtine so 4x ceneje, pa njihove sirne namaze, ki so boljši in cenejši, pa njihovo znamenito papriko v tubi, pa edeč Anja in eros Pišta obvezno. To je paprika v steklenički. Sladka je Anja in ostra Pišta, hehe.Sem pa videla Hofer, ki pa ga še nisem pregledala, ker ni bilo časa. Pa drugič.Prijateljica je rekla, da je cenejši kot pri nas. Pa obvezno grem na ribjo tržnico, vedno najdem sveže, žive ribe, ki jih prodajajop v cisternah. potem jih ulovijo v veliko vedro z vodo, in izbereš, katero želiš, pa tudi več sort imajo, od krapa, smuča, buše, tolstolobik,.....večinoma sladkovodne.
Kyara