:) mene pa zanima, če je kdo že bil za novo leto v bratislavi? kje ste silvestrovali, kaj se splača ogledat, katero pivo je najboljše?
hvala za informacije in lep zasnežen dan!
iversonka
:) mene pa zanima, če je kdo že bil za novo leto v bratislavi? kje ste silvestrovali, kaj se splača ogledat, katero pivo je najboljše?
hvala za informacije in lep zasnežen dan!
iversonka
15. dec 2007 14:03
Predlani smo silvestrovali v Bratislavi na trgu. Bilo je bučno in veselo, pa mrzlo. V hotel nismo nameravali, bili pa smo na privat obisku.
Češko pivo je tako dobro, splača pa se pogledati na most. Zam je gori restavracija, ki se vrti okoli svoje osi. Dobra hrana .
Imajo pa tudi dober moderen muzej in še kaj.
Kyara
15. dec 2007 14:26
No, če si že na Slovaškem, je mogoče bolje piti kakšno njihovo vino, kot uvoženo pivo, čeprav imajo tudi svojega. Drugače smo pa mi praznovali kar zunaj, na ulici, je prav luštno. lahko pa greš v katerega izmed številnih klubov in drugih pajzlov, tega je tam na pretek. Ali pa v hotel na bolj "nobel" večerjo. Itak je pa vse bolj odvisno od družbe, s katero greš, kot pa od lokacije. petkica
18. dec 2007 14:50
kaj pa konkretnega se splača videt? iversonka
18. dec 2007 15:55
Iversonka, z Bratislavo je takole - mesto leži ob Donavi, ki je tam že zelo široka in od katere ves čas piha in ko zapiha še direkt dol iz Tatr, tisti mraz je deleč od tega, da bi bil prijeten. Zato, - če jo hočeš viideti, je mnogo bolj primernih mesecev v letu kot pa ravno za novoletno rajanje.... Bolj prijetno je tako, da se zadeva obišče za kakšne prvomajske praznike in si vzameš nekaj dni. Najprej se z avtomobilom pelješ v Bratislavo in si spotoma ogledaš vetrne elektrarne (med Dunajem in Bratislavo). Nato se prijaviš v hotelu s štirimi zvezdicami (ker imaš zraven garažo)- jaz ti svetujem takole: predplačilo na kakšni spletni strani, če plačaš en mesec prej je mnogo ugodno, plačaš ddca 25% cene. Potem pa malo raziskuješ Bratislavo. Kjer se splača videti - sinagogo - grad na hribčku, kjer je sedež slovaškega parlamenta - na poti na grad imaš srčkane suvenir trgovine (keramika, emajl, lutke, prav cort) - se spustiš dol ob Donavi. - kjer se potem z ladjo pelješ bodisi do Dunaja ali pa Budimpešte, si naslednji dan ogledaš to mesto in greš potem nazaj v Bratislavo - kjer si ogledaš hokejsko tekmo (imajo super dvorano) Hrana pa: no, meni ta podonavska kuhinja, ki je precej mastna in močnata in eventuelno ima še pekočo papriko, meni to ravno ni cup of tea. Tudi panirano meso ni my cup of tea. En obed sprobam z domačo kulinariko, potem se pa do konca bivanja šlepam na zelenjavne krožnike. Imajo korektne kavarne - je Dunaj blizu se pozna - kar pomeni, da je definitivno boljša kava, kot na Češkem (kjer je obupna čisto povsod). Tisti TV stolp, na katerem je restavracija, ki malo rotira, tako da si med kosilom lepo ogledaš okolico, pa ne greš nikamor, ima res fin razgled. Pri vstopu v stolp si malo zamaši nos - vsaj lani je bilo v liftu še en star tapison, pa zelo veliko tovrstnih materialov je tam in ta stvar, ko se enkrat navzame vonja po pohanem + cigaretni dom - to smrdi. Ampak kuhinja je pa kar korektna. Anyway, pojdi v Bratislavo spomladi. Zdaj nima smisla. Verjemi, med pijanimi Slovenci, ki na mrazu mečejo petarde in se butasto režijo in pijanmi Slovaki, ki na mrazu mečejo petarde in se butasto režijo - ni niti jezikovnih razlik... In oboje lahko preskočiš. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 18. dec 2007 16:01:24
18. dec 2007 17:26
Se strinjam z Vendelino jr, idi v Bratislavo spomladi - boš imela od tega veliko več kot pa sedaj. *štorklja*
18. dec 2007 18:36
Tudi jaz imam slabe izkušnje z novoletnimi izleti. Sem bila v Pragi in je čudovito mesto, vendar se splača it ko je malo bolj toplo! Tako da za novo leto ne rinem več v taka mesta, ki so vredna ogleda.
18. dec 2007 20:09
Vendelina jr. je napisal/a: |
Iversonka, z Bratislavo je takole - mesto leži ob Donavi, ki je tam že zelo široka in od katere ves čas piha in ko zapiha še direkt dol iz Tatr, tisti mraz je deleč od tega, da bi bil prijeten. Zato, - če jo hočeš viideti, je mnogo bolj primernih mesecev v letu kot pa ravno za novoletno rajanje.... Bolj prijetno je tako, da se zadeva obišče za kakšne prvomajske praznike in si vzameš nekaj dni. Najprej se z avtomobilom pelješ v Bratislavo in si spotoma ogledaš vetrne elektrarne (med Dunajem in Bratislavo). Nato se prijaviš v hotelu s štirimi zvezdicami (ker imaš zraven garažo)- jaz ti svetujem takole: predplačilo na kakšni spletni strani, če plačaš en mesec prej je mnogo ugodno, plačaš ddca 25% cene. Potem pa malo raziskuješ Bratislavo. Kjer se splača videti - sinagogo - grad na hribčku, kjer je sedež slovaškega parlamenta - na poti na grad imaš srčkane suvenir trgovine (keramika, emajl, lutke, prav cort) - se spustiš dol ob Donavi. - kjer se potem z ladjo pelješ bodisi do Dunaja ali pa Budimpešte, si naslednji dan ogledaš to mesto in greš potem nazaj v Bratislavo - kjer si ogledaš hokejsko tekmo (imajo super dvorano) Hrana pa: no, meni ta podonavska kuhinja, ki je precej mastna in močnata in eventuelno ima še pekočo papriko, meni to ravno ni cup of tea. Tudi panirano meso ni my cup of tea. En obed sprobam z domačo kulinariko, potem se pa do konca bivanja šlepam na zelenjavne krožnike. Imajo korektne kavarne - je Dunaj blizu se pozna - kar pomeni, da je definitivno boljša kava, kot na Češkem (kjer je obupna čisto povsod). Tisti TV stolp, na katerem je restavracija, ki malo rotira, tako da si med kosilom lepo ogledaš okolico, pa ne greš nikamor, ima res fin razgled. Pri vstopu v stolp si malo zamaši nos - vsaj lani je bilo v liftu še en star tapison, pa zelo veliko tovrstnih materialov je tam in ta stvar, ko se enkrat navzame vonja po pohanem + cigaretni dom - to smrdi. Ampak kuhinja je pa kar korektna. Anyway, pojdi v Bratislavo spomladi. Zdaj nima smisla. Verjemi, med pijanimi Slovenci, ki na mrazu mečejo petarde in se butasto režijo in pijanmi Slovaki, ki na mrazu mečejo petarde in se butasto režijo - ni niti jezikovnih razlik... In oboje lahko preskočiš. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 18. dec 2007 16:01:24 |
18. dec 2007 21:08
iversonka je napisal/a: |
........................................................................................................... ....................................................................................................................................... p.s. vendelina jr. je skrivnost katero stopnjo izobrazbe imaš končano, da si tako pametna, al je to le široka razgledanost? resno uprašam.. tut glede na druge teme. iversonka |
Ja kake pa ti sprašuješ, logično razmisli: ima tako izobrazbo in tak poklic, da prihaja v stik z veliko ljudi in tako veliko zve, verjetno je frizerka, pravzaprav bolj verjetno kozmetičarka ( saj veš, pri kozmetičarki se več govori ). Preden kaj napiše verjetno še kat preveri ( mogoče, da je v atlasu preverjala a je skozi Bratislavo Volga ali Donava ).
ežoj
18. dec 2007 21:54
ežoj, ežoj..........................ti si pa res za hece..............
iversonka: stopnja izobrazbe in razgledanost nista (nujno) v pozitivni korelaciji (vsaj po mojih izkušnjah). Stopnja izobrazbe in pamet pa tudi ne nujno.
Dober spomin, splošna razgledanost, zanimanje za vse, pa še kaj, to zanesljivo lahko pripišeš Vendelini jr. (pa še marsikomu tule na teh straneh). Pa seveda tudi neko stopnjo izobrazbe, ne samo osnovno. Slog izražanja pa si oblikuje vsak sam, najbrž se pa res pozna, da nekdo veliko komunicira z drugimi (službeno, pa tudi drugače). Sploh, če mora biti v tej komunikaciji nestereotipen, hitro odziven, zanimiv,....
Bo Vendelina jr. povedala, koliko sem "mimo mahnila".
rimljanka
19. dec 2007 9:55
Hej, ežoj spet fantazira...... Rimljanka me je pa prečitala - thanx, bejb, veliko komplimentov. V Bratislavi sem nekajkrat na leto po službeni dolžnosti, kot sem tudi v mnogih drugih krajih. In si pač tako organiziram tisti čas, da malo okoli pogledam, grem na kakšno prireditev ipd in potem dobim ideje tudi za zasebne izlete. Pa kakšno priporočilo ti dajo tudi kolegi, pa gre. V Bratislavi se npr, vsakomur, ki ima malo soli v glavi in ki ga ni strah plovil, nemudoma zloži ideja, da bi se peljal po Donavi na relaciji Dunaj-Bratislava- Budimpešta - iz preprostega razloga, to je že stoletna komunikacijska pot, ki je bila resda 50 let blokirana, ampak zdaj spet funkcionira. Pa v bistvu ti vsak kraj daje veliko idej, samo odprte oči in ušesa je treba imeti (to ni v neposredni korelaciji z izobrazbo). Skratka, zdaj, če greš v Bratislavo, se lepo zabavaj, pa opremi se s smučarskim perilom, pa bo šlo. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači sladoled za vroče poletje
Njoki s šampinjoni in modrim sirom