Umetni nohti

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

3. feb 2012 11:24

Hy Iza.

Če tvoja mati nima želje ali priložnosti, da obišče pedikerja naj si kupi zelo mastno kremo in kakovostno olje in kremo za nohte (decleor ima nekaj takega) ampak je malo dražje. Poglej pa tudi

Alessandro kozmetiko za nohte, tam boš našla svičnik za nohte, ki deluje v globino in lak ki skrbi za že izraščen noht. Doma naj si najprej s soljo in olivnim oljem malo drgne use skupaj, da odstrani odmrlo kožo, noge naj da v kakšno kopel, da ji odpre pore (toplo). Nato naj noge premaže z mastno kremo (lahko navadna niveja) obuje bobažne nogavičke čez in to pusti nekaj časa gor , da se kožica ob nohtih nahrani in tako malo olajša bolečino. Potem naj noge umije in si nanese na nohte s svinčnikom ali čopičkom ki je predložen izdelek za nego v globini nohta, ko se posuši pa na nohte lak z vitamini in za utrjevanje nohtov. Nego s kopeljo, pilongom naj dela enkrat na teden, postopek s kremo in lakom pa naj ponovlja kolikor le lahko. Laka za utrjevanje naj ne odstanjuje ampak, naj novo plast samo namaže čez prejšnjo. Po opisu sodeč tvoji mami primankuje vitaminov, ki gradijo nohte in lase ali pa ima naravno krhke nohte. TA Postopek lahko zadevo malo oblaži ali popravi. Pa dobro si je nasplošno mazati noge s kremo, ker tudi noht potrebuje vlago. Tako je tudi možno da ima nohte preč izsušene in se zato lomijo. Če je vzrok ta se pa vidi po preveč izsušeni koži na noga ni pa nujno. Seveda pa mora najti vzrok. Geni, vitamini....stres....

Aja umeten noht poslabša stanje naravnega nohta, zato naj jih ne uporabi.!!! Lajko pa ublaži zadevo z ahlim povejem v čevlju.

Aja joj jaz:S Če ima ranice ne pilng s soljo ampak nežno z toplo vlažno brisačko ali sladkorjem....na rahlo...

Lp

brusketka

Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 03. 2012 11:28

Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 03. 2012 11:46

Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 03. 2012 11:49

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. feb 2012 11:38

Te dni je bila v oddaji Dobro jutro medicinska pedikerka. Povedala je, da se vraščeni nohti lepo zdravijo z medicinsko sponko, bil je tudi slikovni prikaz ozdravljenega nohta. Jaz bi se vsekakor obrnila k pedikerki kot ti je nekaj deklet že svetovalo.

naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. feb 2012 11:43

Ah, sem prehitro prebrala, niso vraščeni nohti. Oprosti. Mogoče bi bi bil nasvet pedikerke vseeno dobrodošel. Ne razumem pa osebnega zdravnika, da se mu ni zdelo pomembno.

Mogoče bo tole o vraščenih nohtih prišlo prav komu drugemu, ki ima take težave, pa ne ve za to možnost.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti