Umetni nohti

dorka  

član od: 5.7.2006

sporočila: 119

tema odprta - 14. dec 2007 20:17 | ogledi: 10.361 | odgovori: 13

lp vsem!

zanima me če katera pozna kakšno dobro manikerko k nardi dobr umetne gelirane nohte pa je iz domžal al pa lj

prej sm hodila k eni pa nočm več zdj bi pa rabla eno k zna res dobr nardit k jih bi fuuuuuuuul mela

prosm za pomoč

res bi bla ful vesela če bi mi katera kero priporočila

fulllll hvala vsem

Lep večer še naprej

dorka

neznan uporabnik

14. dec 2007 22:20

sleng pa obvladaš... slišala sem da dobro naredijo v Btcju ali City parku ( če sem anrobe napisala se opravičujem). dala si jih je znanka naredit sam ne vem kje, imajo kar sredi trgovine. lovebeyba Sporočilo je spremenil(a) lovebeyba dne 14. dec 2007 22:22:17

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

15. dec 2007 1:33

Mislim da tam vlivajo, dorka pa bi rada z gelom, nisem pa sto procentna, vsaj tako je bilo. Meni z gelom odpadajo, moram met vlite. Ampak jaz si to dam naredit samo za poletni dopust, za vsak dan meni to ni ravno praktično - računalnik in vsa ta kuha, enostavno mi ne gre. Jaz imam eno svojo, samo ne sprejema več novih... katka Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 15. dec 2007 01:34:56

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

15. dec 2007 11:06

Prioporočam Laro iz Kamnika (041 294 949), ki izredno lepo tudi poslika nohte, cena je pa cca 8 EUR. Je pretekli vikend na sejmu frizertva in kozmetike ter... v Celju osvojila prvo nagrado za poslikavo pe še za nekaj... Pokliči pa se pozanimaj! lp, Simona

emmy  

član od: 15.5.2004

sporočila: 61

15. dec 2007 14:28

Poznam eno dobro kozmeticarko, ki dela super nohte z gelom (Allessandro tehnika) ampak ni iz Ljubljane ampak zgornje gorenjske ... na zalost ne morem nic pomagati. lp, emmy emmy

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

15. dec 2007 20:03

živjo! Jaz sem naredila tečaj za podaljševanje nohtov in utrjevanje svojih nohtov z gelom.Uporabljam materiale she nails-so brezkislinski in niso škodljivi za nohte.Če te zanima-moj email:sabina.poz.1@siol.net Sem iz okolice domžal. Lp anibas Sporočilo je spremenil(a) anibas dne 15. dec 2007 20:08:39

iza56  

član od: 19.8.2008

sporočila: 26

3. feb 2012 8:51

Da ne odpiram nove teme, kar pod tem naslovom prosim za vašo pomoč: ali kdo ve, kje  v Ljubljani bi lahko kupila umetne nohte za noge. Iskala sem v DM, Mullerju, Nami - vse to v Centru Ljubljane, pa jih nimajo nikjer.

Svetovali so mi obisk pedikerja, vendar je to skoraj nemogoče. Nohte namreč portebuje moja mama, ki je že krepko v letih in gre težko od doma. Nohta na obeh palcih ima poškodovana, kar lomijo se ji. Posledica tega pa so nezaščitene konice prstov, ki jo bolijo, postajajo rdeči , preobčutljivi, zelo boleči. Verjetno so tudi težave z prekrvavitvijo. Boleče prste je pokazala zdravniku, pa se mu sploh ni zdelo pomembno.

Z mamo sva zato razmišljali, da bi mogoče pomagali umetni nohti, ki bi vsaj malo zaščitili prste.

Glede na to, da z umetnimi nohti nimam prav nobenih izkušenj, me zanima tudi vaše mnenje o taki rešitvi.

Pa še to: kako se nohti pritrdijo? Koliko časa "zdržijo"? Bi njihova uporaba še poslabšala preostanek lastnega nohta?

Že v naprej hvala za vaše nasvete!

iza56

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. feb 2012 9:22

Iza, tole bi moral pogledati medicinski pediker - ti so ponavadi v zdravstvenih domovih. Umetnih nohtov za nožne prste pa ne gre takole na pamet dajati, še zlasti zaradi nevarnosti infekcije ran, ki bodo nastale zaradi odstranjevanja teh nohtov.

Vendelina jr.

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

3. feb 2012 10:58

To je za dermatologa  ,verjetno so glivice

Engie

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

3. feb 2012 11:07

Iza!

Edini pravi naslov je medicinski pediker (npr. UKC Ljubljana klet - dostopno z dvigalom, parkirate pa tudi v park hiši ob KC). Na bolne nohte ne sodijo umetni. Ker mama ne hodi veliko od doma ji do rešitve problema pri pedikerju kupite mehko predvsem pa široko obutev - takšno ki je primerna tudi za diabetike. Npr. crocs linija Rx (npr. http://www.crocs.eu/crocs-rx-cloud/10026,en_ES,pd). Brez porblema v nekaj dneh dobavijo tudi v Slovenijo.

LP.

a

mini vanili  

član od: 18.12.2011

sporočila: 7

3. feb 2012 11:19

Predlagam, da se z mamo vrneta k njenemu izbranemu osebnemu zdravniku in mu stvar še enkrat pokažeta, ter prosita za napotnico za dermatologa (glede na to splošni zdravnik običajno ne daje "diagnoz" glede bolezni noht ker le to na podlagi odvzema tkiva naredi dermatolog) kar nebi smel biti problem, če pa je vztrajajta. Je pa res, da bosta na dermatologa morali malce počakati, ker so čakalne dobe običajno mesec ali dva.

Umetni nohti bodo stvar mogoče le na videz malce olepšali, vse ostalo bodo z njimi le problemi sploh če gre na nohte, ki se nalepijo, sploh pa nanosa kemikalij na take nohte nebi priporočala. Sem pa pred nedavnim na internetu zasledila en kozmetični studio (ne spomnim se kateri), ki svoje storitve po dogovoru opravlja tudi na domu (pedikura, manikura itd.) malce poguglaj, mislim pa da je iz Ljubljane.

Lep pozdrav,

Jasmina

mini vanili

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti