13. mar 2009 8:00
morissette1 je napisal/a: |
Tale bananina torta zgleda res dobra in dokaj enostavna, zato jo bi rada naredila za prijateljev roj. dan. Ker pa nisem vešča v pripravljanju tort mam nekaj vprašanj.
In sicer:
- je potrebno biskvit kaj navlažiti (mogoče s kakim mlekom+malo ruma?)
- v receptu piše 5 lističev želatine jaz pa poznam samo tisto v prahu, koliko vrečk le-te bi potrebovala? Ali naj raje poskusim kar s to v listih?
- damjan je torto preliv s čokolado le po vrhu, kaj pa obod? naj ga raje pustim brez, ga premažem s sladko smetano ali se ga lotim s čokolado (pri čemer si ne predstavljam kako bi to šlo)?
morissette1 |
Torte še sicer nisem delala, imam v načrtu naslednji teden. Jaz bi naredila takole:
-ker imamo radi sočne torte in vlažne, bom podlago definitivno navlažila, mogoče s sladkanim mlekom z malo ruma ali pa kar z bananinim jogurtom;
-kar se tiče želatine: mislim, da 1 vrečka želatine v prahu pomeni enako kot 6 lističev, torej ne bi uporabila čisto cele vrečke. Ali pa kupi tisto v lističih, saj uporaba je smiselno enaka.
-tu imaš dve možnosti: ali obliješ celo torto s čokolado ali samo po vrhu, ob straneh pa namažeš smetano. Jaz bom verjetno polila samo po vrhu (pri tem si pomagam s tistim obodom-obročem od Hoferja, da ne bo nič ob straneh curljalo). Ko se vse skupaj strdi, obroč odstraniš in ob straneh namažeš s smetano.
Upam, da sem kaj pomagala.
lenka