28. nov 2007 14:31
Te sestavine od Fresh so po mojem okusu. Ste mi naredile lušte. Zdaj bi pa samo še kak falafel zraven. Loni Makaroni
28. nov 2007 14:31
Te sestavine od Fresh so po mojem okusu. Ste mi naredile lušte. Zdaj bi pa samo še kak falafel zraven. Loni Makaroni
28. nov 2007 14:32
Loni dol do Trubarjeve skoc na enga! fresh
28. nov 2007 14:48
Humus je hrana,ki jo redno pripravljam.Malo vec vaje naredi humus vsakic malo boljsi in pocasi odkrivam skrivnosti dobrega humusa. 0.5 kg dobro kuhane cicerike,da se topi v ustih,dodam 3 zlice olivnega olja,3 zlice tahini paste,nekaj zlic limoninega soka,dva vecja stroka strtega cesna in sol. Humus je okusnejsi,ce ga zmesam,ko je se topel. Libanonci ga ne delajo z zatarjem ali sumakom. Dodajajo mu zelo gost jogurt imenovan labne. Povrhu ga potresejo ali z rdeco prapriko,ali pa nasesekljanim petersiljem. daabul
28. nov 2007 15:07
Sem v mislih že bila tam, mislim, da bo to jutrišnja malica oziroma kosilo. Loni Makaroni
28. nov 2007 17:09
Loni, midve s sestro sva hodili po Goljatu na falafle... mmmm... lidka
28. nov 2007 18:51
Medve pa bi lahko šli med malico tam okoli poldne... Loni Makaroni
14. jan 2013 14:49
Koliko časa je lahko odprta tahini pasta? Imam jo v hladilniku.
Hvala.
malaga
14. jan 2013 16:16
Tahini zdrži kar dolgo v hladilniku, nič bat.
Sweetie
14. jan 2013 20:27
Tahinija ni potrebno hraniti v haldilniku in ima zelo dolg rok uporabe.Jaz niti oprtega nikoli ne hranim v hladilniku in ima tudi po nekaj mesecih enak okus.
daabul
14. jan 2013 20:56
Moj najljubši humus, low fat verzija.
1 konzerva čičerke, odcejena, tekočina prihranjena
1 vložena, prej popečena paprika
limonin sok
česen v prahu
2 žlici tahinija
1 žlica dimljene paprike v prahu (približno)
malo kajenske paprike
sol po okusu
Vse dam v multipraktik in miksam ter po malem dodajam prihranjeno tekočino, da dobim željeno gostoto. Njami!
VanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Zvezdice alla Alfredo