28. nov 2007 14:21
No, saj o tem govorim.
Bmv320 je zvečer nekaj vprašal, zjutraj je bil že postavljen tja, kamor spada.
Med proletarske letoviščarje, ki pred svojimi poletnimi bivališči (tako drugačnimi od vikendov in hiš, kaže, da zaenkrat še nismo pri vilah) uničujejo čisto dobre kalamare z moko, orade s popolnoma kontinentalno pripravo in to vse v teh groznih picopekih, ob katerih se vsaka pristna že mnogoletjadranskaskorajdomačinka samo zgrozi.
Sledi promocija, sicer malo nedosledna - gradele, peka, olivc, recimo da to preživi obmorski minimalizem, spotakne se že ob česnu in peteršilju in se neslavno zloži nekam med škampekov nadev, pokopan med že ugašajočo žerjavico iz trte in češarkov (štorži se jim reče) .
Sistem manj je več vedno drži, še bolj pa dejstvo, da traja nekaj generacij, preden je razumljen in obvladan.
Ampak bmv320 je pomiloščen, ima primerno ime, na katerega se lahko naveže sporočilo, kako zelo izjemno se avtorica prevaža, ob tem uživa, vsi drugi se pa ob tem lahko še česa naučimo.
Dobrodušni bmw320 vse vzame za dobro, najbrž še zmeraj v upanju na kakšen dober kulinarični nasvet ponudi malo bolj sofisticiran recept, se malo poheca na račun prislovičnih sitnih sosedov in kot najbrž iskren ljubitelj svojega prevoznega sredstva odgovori tudi na transportni del promocije.
Ah, kakšen material za nov sijaj!
Seveda je avto novejši, lignji... daljši, sosedje polni občudovanja.
Dalmoši se že od oktobra pripravljajo na sprejem te skupine ljubečih družinskih članov in hvaležnih povabljencev, celo ljudomrzni Bračani že mesijo pogačo v pričakovanju cenjenih gostov
O vsem tem, pa i šire bomo nedvomno obveščeni.
Seveda vsi vemo, da je v življenju tako, da imajo eni več, drugi manj, vanilija76.
Zares bogati, ki imajo več (najbrž si mislila tako na materialne kot na duhovne stvari) to delijo s tistimi, ki so prikrajšani. Ne govorim samo o donatorjih, mecenih, gurujih in duhovnikih. Razdaja se vsaka bolniška sestra, večina učiteljic in vsak, ki si vzame pet minut časa in malo potrpljenja, toliko, da res posluša sogovornika.
Takšni ++++++ s svojimi avtomobili srednjega razreda, predmestnimi bivališči, vikendi s preštetim priborom, bazenom, ekskluzivnimi dobavljači hrane, ki so jo šele včeraj spoznali, motornimi čolni (moj bog so pa res od včeraj popoldne) , zvezami tu pa tam, eksotičnimi recepti, primerljivimi s tistimi, ki jim sledijo študentje najbolj minornih univerz v Bukarešti in Sofiji, s sijajnimi sosedskimi in seveda drugimi odnosi se mi zdijo smešni.
Kakor tudi uporaba majestetičnega "mi". Nam je všeč, mi to cenimo, moj Bog, kakšna negotovost/odvisnost od črede.
Pa še stric bančnik, o jej.
Popolnoma se strinjam z darjod v enem od zadnjih postov .(starost)
Kot praviš, vanilija76 (tole je odgovor na tvoj post) imam tudi sama svoje mnenje.
Tako je, kot sem napisala.
Potrudila sem se, da nisem uporabljala zaljivih terminov.
bmw320i pa si zasluži gotovo drugačnih odgovorov in predogov.
odprt lov, gremo!
nola