Bojkot nakupovanja

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

24. nov 2007 20:34

Jaz sem pa nakupovala - v Duty Freeju in v Müllerju. Par stvari, ki jih rabim, nič takega, česar ne rabim.

sarah key  

član od: 3.8.2007

sporočila: 41

24. nov 2007 20:35

Nikoli ne bom razumela, kako lahko gre družina na fraj vikend na potep po trgovinah ali z otroci v nakupovalni center. Saj ne rečem, da greš takrat ko res nekaj moraš kupit, ne pa kar tako, da zabiješ cajt ali ob nedeljah na družinski izlet po nakupovalnem centru. A sem za cajtom, ker moja otroka še vedno vozim v park pokurit odvečno energijo? Še v trgovino danes nisem šla, sem ta starejšega poslala samo po kruh. sarah key

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

24. nov 2007 21:08

Bojkot uspel na celi črti. Čeprav niti trgovke niso vedele nič o nobenem bojkotu. Tudi meni gre na živce to, kar omenja sarah key (mimogrede, lepa risanka! ), da družine prosti čas zapravijo za pohajkovanje po nakupovalnih centrih. Sama poznam vsaj eno tako družino, ki ji je nedeljsko maratonsko sprehajanje v Hiperju najljubši hobi. Sramota. Kakšna fizkultura... Aja, pa tudi denarnica se vsako nedeljo sprazni, pa čeprav ne gredo nič kupovat... vedno pridejo do zob založeni z stvarmi, ki jih ne nujno rabijo, ampak so bile pač trenutno v akciji. Tega ne bom nikoli razumela.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

24. nov 2007 22:34

No, no punce mogoče se pa njim ve zdite čudne, ker imate pač druge dejavnosti v nedeljo. Ne vem no meni se zdi malo grdo reči, da je to sramota itd., če hodiš ob nedeljah v nakupovalni center. Kakor komu paše, a ne?

Jaz ob nedeljah ne hodim v trgovino, ker so pri nas itak večinoma zaprte , tudi drugače hodim praviloma 1x tedensko - med tednom.

jade

zuzek  

član od: 1.12.2006

sporočila: 120

24. nov 2007 22:35

v Kopru se je trlo ljudi v enem izmed nakupovalnih centrov, mimogrede bili smo tudi v Tori di Evropa...ista zgodba.............priznam tudi mi smo se gužvali...neizbežno... zuzek

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

24. nov 2007 22:50

žal je bil danes bazar sila in ni bilo mogoče bojkotirati, zato smo nakupovali in prispevali nekaj denarja v dobrodelne namene! lp, pinka Sporočilo je spremenil(a) pinka dne 24. nov 2007 22:50:50

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

24. nov 2007 23:55

Paradoksalno je, da vsi jamrajo, da nimajo denarja, trgovine so pa nabito polne in novi trgovski centri rastejo kot gobe po dežju. Ljudje pred prazniki oz. pred dnevi, ko so trgovine en dan (!) zaprte, derejo v nakupovalne centre in kupujejo kot bi jim grozila vojna oz. ne vem, kako naj se izrazim. Ampak ne bom pa obsojala družin, ki gredo v soboto v šoping namesto kam drugam - vsakomur svoje. Nihče jih ne sili. Sami se za to odločijo, ker jim je všeč. tako kot je meni všeč, če grem ob čudovitem jesenskem dnevu kam na izlet ali pa vsaj na sprehod, tako je drugim všeč, da gredo po nakupih ali pa samo malo "gledat". Pa kaj. v končni fazi: samo da so skupaj.

Pika Nogavička  

član od: 1.10.2005

sporočila: 75

25. nov 2007 9:33

Kot sem napovedala, sva s hčero šle včeraj po nakupih. Bilo je grozno, saj se je kar trlo ljudi, pa vroče je bilo...In to en mesec pred Božičem, iz česar sklepam, da se bo gneča samo še stopnjevala. Nakupovalni centri so namreč vsi že okrašeni, dogajanje je že nekako "predpraznično", kar po mojem ljudi avtomatsko potegne, da nakupujejo. Vsaj tisti, ki imajo denar. Drugače pa sem opazovala družine-res jih je bilo veliko z majhnimi otroki. Nekateri so imeli polne nakupovalne vozičke, nekateri pa samo kakšno majhno vrečko. Po mojem pač ne gre obtoževati ljudi, ki nakupujejo ob vikendih. Za ene je to edini možni dan, nekateri so pač na rednem mesečnem "velikem" nakupu, drugi gredo po kaj, kar se ne dobi v njihovem kraju...Če greš 1x na dva meseca v nakupovalni center, vse ostale vikende pa preživiš v naravi, to ni noben zločin. Sicer pa vsak dela po svoje, kako drugi živijo, nas pravzaprav nič ne briga, kajne? Pika Nogavička

Anouk  

član od: 24.2.2006

sporočila: 98

25. nov 2007 10:34

Z zadnjima dvema avtoricama se nikakor ne strinjam. Problem je v tem, da se ljudje ne zavedajo več, da vse dneve namenijo nakupovanju, ogledovanju, hotenju po takih in drugačnih materialnih stvareh. Najhuje se mi zdi, da v ves ta kaos starši vozijo otroke. Zakaj? Da jih že od malih nog navajajo na nakupovanje? Zmrdovanjem nad premajhno ponudbo, gužvo (ki jih itak ne moti, ker tako vsaj vidijo kaj se dandanes obleče za nakupovanje in da lahko srečaš vse poznane in da te vidjo v tvojem novem plašču), previsokimi cenami (ki v konči fazi niso nikoli ovira-ker ljudje raje šparajo pri benzinu do morja ali gora, pa si raje privoščijo najlepši pulover na svetu za 150E). Poleg tega v trgovini takoj prepoznaš ljudi ki so tja prišli, ker vsak pač mora jesti (in večina nas žal v stanovanju ne more imeti vrta, da bi vsaj zelenjavo in sadje dobili doma) in tiste, ki tam izvajajo svoj hobi. Čeprav nisem ravno pristaš takšnih in drugačnih "dni", včeraj nisem šla v trgovino-verjetno tudi zato, ker za vikend nikoli ne grem v trgovin, ker mi tudi na pamet ne pade, da bi proste dni preživljala z nakupovanjem. Anouk

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

25. nov 2007 11:00

Ah, tudi jaz sem nakupovala: najprej sem šla na bencinsko črpalko natankati avto (BTW, zakaj pa ni nihče predlaga, da za en dan bojkotiramo črpalke, gostince, frizerje, itd.?), potem sem šla v službo (delam v trgovini) in sem si kupila malico, potem po službi sem si šla pa kupiti še nekaj osnovnih jestvin. Če se že gremo bojkot, naj se ga organizira tako, da so trgovci prosti. Hvala bogu so ljudje včeraj nakupovali. Si predstavljate, da oddelate svoj turnus, trgovina pa povsem prazna? Manipulantje, ki polnijo police, bi vsaj na čisot prišli, blagajničarkam bi se pa najbrž snelo za praznimi blagajnami.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti