12. mar 2011 19:39
violy je napisal/a: |
mamamia je napisal/a: | Pa kaj morem, internet moram itak imet vedno odprt že zaradi službe, potem pa eno dodatno okence gor ali dol Ne bo še treba na zdravljenje, sem februarja pet dni zdržala brez, pa ni bilo abstinenčne krize ...
mamamia
|
mamamia, mene bi šef obesil za joške pod strop, če bi med službo pisala na forume
violy |
Imam to sreco, da med svojim delom vec krat cakam na druge, da oni opravijo svoje delo, da jaz potem lahko nadaljujem, in tako delo, da se takoj vidi, ce ni opravljeno. Sefi to vedo in nihce med nami nima probelma, če v času, ko smo na delovnem mestu, pisemo po forumih ali urejamo kake druge zadeve na racunalniku, ki niso sluzbene narave. In ce se mi sef pojavi za hrbtom, mi ni treba na brzino stisnit minusa, da skrijem kak forum pred njim. Ker se ve - ko moram začet urejat tisto, kar sodi k mojemu delu,
ni variante, da visim na kaki drugi interentni povezavi kot zgolj sluzbeni.Ker delo mora biti opravljeno v točno določenem času in šefi vedo, da smo toliko odgovorni, da vemo, kdaj ni šale in se dela, kdaj je pa tisti "prazen" čas, v katerem eni brskamo po internetu eni pa gredo tačas kam ven. Druga plat te zgodbe je pa v tem, da nikdar ne vemo, kdaj bomo z delom koncali oziroma kdaj bomo lahko sli domov, ali bo to ob petih, sedmih ali osmih. Vcasih smo ze na poti domov, pa se je treba obrnit in it nazaj pa kaj na novo naredit. Tako da ima možnost, da lahko z vednostjo šefov med delovnim časom brskamo po internetu tudi svojo ceno oziroma drugo plat.
Tak pač to je. In sem prepričana, da če bi bila narava tvojega dela drugačna, da te šef ne bi za joške obešal, ampak bi se morda kdaj skupaj s tabo smejal kaki internetni smešnici. Je pa res, da večina med delovnim časom nima toliko časa za surfanje kot ga imajo nekateri.
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 12. 2011 19:48