13. nov 2007 19:38
Ja veverica, po svoje imaš prav, tema se je kar razširila. sprva sem bila bolj za kulinarične izraze ali gospodinjske, ma verjetno ti takoj ne padejo v glavo, pa napišeš kar se ti zdi pomembno ali zanimivo. lahko ti predlagaš kake izraze, ali pa np. pišimno samo zelenjavo, sadje, jedi-tako, da če bo kdo kdaj kam šel-bo predhodnje pogledal na forum, si stiskal besede in "bil malo večji narečni intelektualec"-na tržnici, gostilni, osmici, veselici po Sloveniji. lahko pa druge predlagate kaj drugega!!!!?????? Anamarija1, res me je vrglo na rit, ko si rekla, da je to izolsko narečje, če me udariš po glavi nikoli ne bi uganila-jaz sem mislila, da je to tržaščina-okolica Doline, Milj...- nekaj novega, a zanimivega zame (v slovenski Istri skoraj vsaka vas da drugačen naglas ali ma kako novo besedo, da o mešanici treh, kdaj štirih jezikov sploh ne govorimo) Tanja G., daj najdi še kakšne take reke-bomo izdale knjigo slovenskih narečnih rekov-A NE BI BILO ZANIMIVO sem Vam hvaležna, da ste lepo sprejeli to temo in Vas zabava l.p krokodilček krokodilček