10. nov 2007 18:45
meni je pa simpatična primorska oblika druge osebe množine - recimo "kaj pa delaste", zakaj se potem ne odgovori, "mi delasmo", hehe zanimiva mi je tudi primorska - odpri in zapri luč katka
meni je pa simpatična primorska oblika druge osebe množine - recimo "kaj pa delaste", zakaj se potem ne odgovori, "mi delasmo", hehe zanimiva mi je tudi primorska - odpri in zapri luč katka
Nektarina, jaz sem za "makaronovo meso" prvič slišala oz. videla pred leti v Šparu, na drobno narezano goveje meso in gor pisalo: za makaronovo meso.
Res se človek celo življenje uči.
Pozdravček!
10. nov 2007 20:48
meni je pa sin nekje pred letom,letom in pol prišel iz šole in reku:mama veš kako je lepa"beka"kar naj bi pomenilo"punca"...mene je na rit vrglo....mislim hallooooo!sodelavka pa mi reče da je beka ovca al nekaj takega...katastrofa Finka
10. nov 2007 21:01
beka je vrba, ena lepa rastlinca, no...................... na kateri temelji pletarstvo marsikje po Sloveniji.
Beka je tudi lepa vasica v dolini Glinščice, http://www2.mf.uni-lj.si/~gore/2005/Glinscica.ht
To morate enkrat videti, to je res čarobna dolina!
No ja, punce pa................jaz res ne bi tako imenovala.
rimljanka
11. nov 2007 4:04
Pri nas v službi se zadnje čase na veliko uporablja izraz "bagatelna kriminaliteta". Ko to slišim me zvije. Bojan121
11. nov 2007 8:17
Mene pa "zvije", ko moj tast, namesto da bi rekel: nekoč ali enkrat sem bil, reče "ljetamle" sem bil.........oooooooo katastrofa! Hudujem se tudi, ko prebiram komentarje časopisnih čalnkov na internetu. Ker so po večini napisani v slengu moram včasih dvakrat prebrat, da sploh razumem za kaj gre. Ko si z mojim sinom dopisujeva po MSN mi namesto "Kako si?" napiše "Kuk si". helgula
11. nov 2007 10:10
Nima sicer veze z naslovom foruma, ampak vseeno...če se boste kdaj peljali po stari cesti od Trebnjega proti Sevnici, boste ob cesti videli tako lepo prepletene "beke" = vrbe, kot je na rimljankini prvi sliki videti (mi sicer rečemo"beke" ali "bekovce" drobnim vejicam vrb, ki se spomladi uporabljajo za prvo vezanje v vinogradu), prave umetnine so. Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 11. nov 2007 10:11:35
11. nov 2007 10:19
helgula je napisal/a: |
Ko si z mojim sinom dopisujeva po MSN mi namesto "Kako si?" napiše "Kuk si". helgula |
11. nov 2007 11:08
katka lopatka je napisal/a: |
meni je pa simpatična primorska oblika druge osebe množine - recimo "kaj pa delaste", zakaj se potem ne odgovori, "mi delasmo", hehe zanimiva mi je tudi primorska - odpri in zapri luč katka |
11. nov 2007 11:11
Roncolino je napisal/a: | ||
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom
Jernejev zelenjavni curry