Izrazi, ob katerih vas zvije...

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

10. nov 2007 9:45

Me taka depra daje, da se bom kar z rufa skenslala. A stekate? slepakura

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

10. nov 2007 9:48

Slepakura, da naus legice brejkala! fresh

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

10. nov 2007 9:51

Bom pa na mer tripenla! slepakura

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

10. nov 2007 9:56

Naš profesor je stalno govoril faktično.... šele po dooolgem času smo zgruntali, da pomeni to "dejansko". To se mi je sdelo skrajno trapasto. Mi pa grejo kocine pokonci ko slišim po TV: smatramo to, smatramo ono.... a ni prav lepa slovenska beseda: menimo ali pa mislimo, verjamemo? Lahko bi rekli tudi "po mojem mnenju.".. ne pa smatram.... Saj drugače prenesem vse narečne besede razen enega kupa grdih angleških popačenk. Izjema je od sodelavca "kjutkano" (angl. "cute" - srčkano). Ta mi pa zvabi smeh na lička.

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

10. nov 2007 11:29

Kar se tiče tistih ZA KAJ GRE,ali ZAKAJ GRE ,sem pa razočarana ker sem nekako mislila da na kulinariki ni važno če kje kaj zgrešimo,pri pravopisu,jaz pa nisem Slovenka,samo trudim se da bi napisala res koliko vem po Slovesko ,če se kaj ne spomnem takoj uprašam otroke,če so doma.Zdej mi že na jokanje gre,sem mislila da sem na kulinariki enaka z drugimi,toliko krat se mi je v življenju zgodilo da ne spadam tam kjer sem,že kot otrok.Kasneje sem rekla da me več ni briga,in res me ni bilo -do danes ko sem prebrala vse to.Na tv,ali za škole lahko razumem,samo za ta forum.....LP. golubić

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

10. nov 2007 11:31

Men je blo zelo čudno, ko je kolegica začela z - drk na palc, sej potem sem se navadla, ampak od začetka....

tudi tale lol je zame, kr neki in sploh ne razumem. Je blo pša pr nas en cajt aktualno, khm, pizdič bunič pa, če je kdo videl letalo je rekel BINKOOO - kao Osama bin Laden. EH to so že stare fore, jaz novejšim več ne sledim.

katti

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

10. nov 2007 11:35

golubić je napisal/a:
Kar se tiče tistih ZA KAJ GRE,ali ZAKAJ GRE ,sem pa razočarana ker sem nekako mislila da na kulinariki ni važno če kje kaj zgrešimo,pri pravopisu,jaz pa nisem Slovenka,samo trudim se da bi napisala res koliko vem po Slovesko ,če se kaj ne spomnem takoj uprašam otroke,če so doma.Zdej mi že na jokanje gre,sem mislila da sem na kulinariki enaka z drugimi,toliko krat se mi je v življenju zgodilo da ne spadam tam kjer sem,že kot otrok.Kasneje sem rekla da me več ni briga,in res me ni bilo -do danes ko sem prebrala vse to.Na tv,ali za škole lahko razumem,samo za ta forum.....LP. golubić
Ne si te teme tako k srcu gnat. Piši kakor hočeš, saj ne pišeš prošnje za službo ali kaj podobnega. Naj te ne bo sram, če kaj napišeš po domače ali nepravilno. Saj nismo v šoli. Kulinarična je sproščen portal, naj tak tudi ostane. Jelenckova

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

10. nov 2007 11:41

Golubić, ti se ne sekiraj, saj te vsi razumemo, tudi če vidimo, da kaj drugače napišeš. Koliko nas je, ki smo pravi Slovenci, pa marsikaj narobe pišemo. Seveda si nam na Kulinariki enaka, kako da ne. Zaslužiš si pohvale, ker se trudiš. Mislim, da tole pisanje o napakah nima takega pomena, da bi se moral kdorkoli slabo počutiti. Tukaj v tej temi se te stvari izpostavijo, kar pa ne pomeni, da ko beremo odgovore, da samo iščemo kje so napake. matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 10. nov 2007 11:43:04

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

10. nov 2007 11:43

Golubić - teme nisem odprla z namenom, da bi se prerekali o pravopisnih in slovničnih pravilih. Tema je bila odprta z namenom, da se nasmejimo. Žal mi je, da se zaradi tega počutiš prizadeto, saj hkrati tudi meni ni vseeno, ker sem temo odprla. Lep pozdrav Moycaa

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

10. nov 2007 12:11

Ja valda.To mi dlake dvigne.Pa tudi pri naših spodnjih sosedih mi je čudno, ko rečejo Fakat.To jaz vedno mislim, da je grda beseda.Pol pa vidim da jo še politiki upaorabljajo.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti