A bomo letos kaj pekli?

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

12. dec 2007 23:22

Jaz sem imela pa ta vikend peko piškotov. Naredila sem: orehove malhice, nougatove kolačke, skalce, mehke medenjake, ponarejene ržene hlebčke in pa poceni kekse. Naučila sem se par stvari: - nikoli si ne zadaj peko šestih različnih piškotov v enem dnevu!!!!! - orehove malhice morajo biti že v začetku majhne ker narastejo, prav tako skalce - čokoladna glazura za oblivanje kolačev ni dobra za okraševanje piškotov (vsaj ne na ta način, da jo daš v vrečko in hočeš kaj lepega z njo narisat), ker je na začetku pretekoča, potem se pa zelo hitro strdi - navadna glazura iz mletega sladkorja in limone je najboljša za okraševat, in dobrega okusa - najbolj navadni piškoti z glazuro in posuti s pisanimi mrvicami še najlepše izpadejo - skalce so mi od vseh najbolj všeč - najlažje za pripravit in zelo zelo dobre. No sicer mi je pa kar uspelo. Vsi piškoti so dobri, samo en pekač ponarejenih rženih hlebčkov se mi je malce zakuril (pa ni nič hujšega). Sedaj moram pa narest samo še škatlice, pa grejo za darila. No ne vsi, nekaj jih mora ostati za doma, da se bomo malce sladkali Urša

renata69  

član od: 27.3.2007

sporočila: 1108

13. dec 2007 10:57

Ati zlati: imela bi še nekaj vprašanj v zvezi z domačim prijateljem(pecivo mislim)Koliko cimeta in ruma dodaš,sklepam, da je sadje nekaj časa v rumu,da se prepoji.In pa na sliki je še nekaj v jogurtnem lončku.Če mi lahko količinsko napišeš stvari.Za moko,jajca,sladkor,sadje,jedrca in čokolado,pecilni si mi že enih 14 strani nazaj.Upam,da nisem prezahtevna.Bi pa to res rada delala. renata69

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

13. dec 2007 12:07

Urssa, zamujaš dopoldanske ponedeljke. Vsak ponedeljek namreč pade kaka sladka dobrota. Punce so zelo pridne. Včeraj smo naredili že kako dvajseto škatlo in jih imamo že vrhu glave. Vse so po tistem tvojem muštru. Meni so zelo lepe, mojim fizikalcem pa gle ža malo na br..................... lp Vesna

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

13. dec 2007 21:09

Saj zelo pogrešam ponedeljkovo klekljanje, pa se mi na žalost prekriva s faksom Upam, da bom imela naslednji semester čas!! Ja teh škatlic se pa kar naveličaš, ko jih narediš ene par. No sej na srečo jih samo enkrat na leto delam, da tako da ni panike Urša

Reca  

13. dec 2007 21:58

Boš že prišla do časa. Mene pa zdajle zanima kje so tiste "taglasne" ki bi se dobile. Oglasite se zdaj, piškoti počasi dobivajo svojo obliko. Pa tudi na vmesni hrib ne bo trena, bomo našle kje bližje. lp Vesna

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

13. dec 2007 23:09

Jaz pa nimam časa za peko, ker preveč časa porabim za klekljanje. Vem, da pretiravam, ampak ne morem si pomagati. Je to zasvojenost? riba-ribica

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

14. dec 2007 0:17

Danes sem spekla istrske cukarine in kapučinove rogljičke. Cukarine sem nanizala na bambusovo paličko, na koncu pa dala plutovinast zamašek. Luknjice so bile premale za kuhalnico... Mož mi je dal za namakanje prvovrstno češpljevo žganje, celo nadstropje diši. Z njimi sem v sladkorju ravnala zelo pazljivo, saj se mi je zdelo, da bi drugače razpadli. Sedaj počivajo na peki papirju, mož pa je rekel, da so super. Kapučinovi rogljički tudi počivajo, prva peka se mi je zdela malo trda, verjetno pa sem potem še v sladkorno moko dala preveč kapučina v prahu, ker se mi zdi vse skupaj rahlo grenko. No, še vedno bolje, kot presladko. Jutri bom nadaljevala s peko - sami stari in preizkušeni recepti iz mojega rokovnika, izdrala pa sem si tudi nekaj iz baze. Slikic "svojih" receptov ne morem pošiljati, ker je moj Canon še vedno zapakiran v original embalažo. Me ne potegne in se ga še nisem naučila uporabljati. Imejte se lepo! ovčka

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

14. dec 2007 8:52

Založila sem recept za školjke. Vem, da je bil pod to temo poslan (skeniran) recept iz Lise, vendar ga ne najdem. Prosim za pomoč.

Prijeten, sončen dan

kobra 1

Reca  

14. dec 2007 9:10

Školjke. Sestavine: 54 dag moke 14 dag orehov 40 dag margarine (npr. Rama) 20 dag sladkorja malo cimeta - Iz vseh sestavin za testo zamesimo gladko testo in ga damo v namaščene modelčke za školjke. Modelčke napolnimo do dveh tretjin in pri 150 stopinj Celzija pečemo 15 minut. Pečene školjke stresemo iz modelčkov in počakamo, da se ohladijo. Nadev: 20 dag orehov 10 dag albert keksov 3 žlice marmelade 10 dag čokolade v prahu (npr. Kraš) 1 vanilin sladkor sok dveh limon 2 žlici ruma 10 dag margarine (npr. Rama) - Vse sestavine za nadev gladko zmešamo v mazav nadev. Vsako školjko posebej nadevamo in na sredino položimo biserček iz bonbonov. Po dve polovički staknemo skupaj. lp Vesna

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

14. dec 2007 9:34

Reca, HVALA! Grem takoj zamesit. kobra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti