12. dec 2007 23:22
Jaz sem imela pa ta vikend peko piškotov. Naredila sem: orehove malhice, nougatove kolačke, skalce, mehke medenjake, ponarejene ržene hlebčke in pa poceni kekse. Naučila sem se par stvari: - nikoli si ne zadaj peko šestih različnih piškotov v enem dnevu!!!!! - orehove malhice morajo biti že v začetku majhne ker narastejo, prav tako skalce - čokoladna glazura za oblivanje kolačev ni dobra za okraševanje piškotov (vsaj ne na ta način, da jo daš v vrečko in hočeš kaj lepega z njo narisat), ker je na začetku pretekoča, potem se pa zelo hitro strdi - navadna glazura iz mletega sladkorja in limone je najboljša za okraševat, in dobrega okusa - najbolj navadni piškoti z glazuro in posuti s pisanimi mrvicami še najlepše izpadejo - skalce so mi od vseh najbolj všeč - najlažje za pripravit in zelo zelo dobre. No sicer mi je pa kar uspelo. Vsi piškoti so dobri, samo en pekač ponarejenih rženih hlebčkov se mi je malce zakuril (pa ni nič hujšega). Sedaj moram pa narest samo še škatlice, pa grejo za darila. No ne vsi, nekaj jih mora ostati za doma, da se bomo malce sladkali Urša