Spletna prodaja - nateg

peter_nn  

član od: 26.12.2006

sporočila: 13

tema odprta - 31. okt 2007 10:41 | ogledi: 3.486 | odgovori: 27

Že drugič sem se opekel na www.mimovrste.com

Tokratna zgodba:

Izberem Logitech bluetooth slušalke (50€).

Odtrgajo mi znesek.

Dobim izdelek: zmatrana embalaža, slušalke grdo rabljene (odrgnjene, zamazane, obarvane).

Reklamiram in želim zamenjavo z novimi.

Reklamacijo rešujejo kot garancijsko popravilo !? in dobim v isti embalaži "nove" slušalke.

Tokratne slušalke so veliko boljše - niso zamazane in obarvane, samo odrgnjene (samo na dveh mestih).

Reklamiram in vrnem tudi to.

Sedaj dobim od njih priporočeno pošto, da naj sporočim številko računa da mi vrnejo znesek.

Se pravi, če ne želim rabljenih slušalk, nikome ništa, pač vrnejo kupnino !?

Zanima me ali inšpekcija kaj pomaga? Katera je pristojna?

Lep pozdrav,

Peter

peter_nn

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

31. okt 2007 10:44

Ti bo frina odgovorila. Ona ZANESLJIVO ve. rimljanka

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

31. okt 2007 10:48

Pošlji jim tržno inšpekcijo. Oni so pravi naslov. Sonja

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

31. okt 2007 11:02

Poznam kar nekaj ljudi, ki so preko spleta nekaj naročili, še prej pa povprašali, če je tisto na zalogi. Seveda je bilo! Potem pa dobili čisto nekaj drugega, po vrhu še dražjega. Groza res. Jelenckova

Majuscka  

član od: 23.12.2005

sporočila: 162

31. okt 2007 11:08

Joj mene. Jaz pa sem ravno v ponedeljek na mimovrste.com naročila dokaj drag diktafon..in do zdaj živela v upanju, da kak je to fajn, vse na izi, in da bom dobila dobro zadevo..ste me kar malo prestrašile..no, poročam, ko ga prejmem..morda že celo v petek...saj je blago menda že odpremljeno.... Majuscka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

31. okt 2007 11:11

Posebne oblike prodaje, med katerimi je tudi spletna prodaja, pa prodaja na domu, določajo minimalni 15 dnevni rok, da lahko vrneš kupljeno blago brez obrazložitve. Ker si si pač premislil. Prodajalec je dolžan v sorazmernem kratkem roku vrniti kupnino, sicer tečejo obresti.

Kot zanimivost -v trgovinskih uzancah že leta piše, da lahko kupec, če si premisli, vrne kupljeno blago brez težav. Vendar uzance niso obvezne, so samo dober  poslovni običaj.

Še vračilo  blaga zaradi reklamacije je prava pokora. Vsi bi pisali neke dobropise, gotovino pa tidajo šele takrat, ko jih v to prisliš z grožnjo z inšpekcijo.

Namig: zapišite si datum prevzema in skrajni rok, ko je še možno vrniti blago kar na spremni dokument, npr. dobavnico. Kasneje se je težko spomniti, kdaj je blago prispelo.

F r i n a

you.go  

član od: 31.10.2007

sporočila: 1

31. okt 2007 11:35

Peter, nategnil vas ne bo nihče, trgovina je prevelika in peobsežna, da bi se imel čas in veselje ukvarjati z nategovanjem svojih kupcev. Nasprotno, trudimo se zagotavljati najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Žal se zgodijo tudi takšne neprijetne zgodbe, saj pri več sto paketih, ki vsak dan zapustijo skladišče, nimamo časa odpirati vsake škatle in preverjati vsebine oz. izdelka, ki nam ga pošlje uvoznik. Žal je konkretno ta uvoznik za slušalke zadnje čase res nezanesljiv in verjetno tudi tu razlog, zakaj so vam kolegi iz oddelka reklamacij ponudili vračilo kupnine. In ravno tu je razlika med nami in tistimi, ki jih opisuje Frina - mi denar vrnemo takoj, brez dobropisov ipd, saj vidimo da kupec ni bil zadovoljen z nakupom in ga nima smisla še naprej "nategovat". Inšpekcije so večkrat prišle same od sebe v okviru rednih pregledov, včasih so jih napotili k nam razočarani kupci, vendar nikoli ni bilo kakšnih kazni. To povem zato, da je jasno, da po pravilu vedno delamo v korist kupca in če že pride do napake, je to pač napaka, ki se zgodi vsakemu. Ni to "sistemsko nategovanje". Torej inšpekcija ni potrebna, da bi težavo rešili sporazumno. Inšpekcija ponavadi poskrbi le za to, da kakšen zares trmoglav kupec spozna, da ima vsaka medalja dve plati. Zato tudi v vašem primeru (verjetno) ne bo pomagala rešiti težave. Pomagal bo verjetno klic ali e-mail naši ekipi za podporo uporabnikom, kjer boste konstruktivno pomagali rešiti težavo. Upam, da se razumemo, kaj želim povedati. Vsi smo ljudje, ljudje delamo napake in se jih zavedamo, zato smo jih tudi pripravljeni popraviti. Več o tem, kako vrniti blago, kdo smo in kako delamo, pa najdete v meniju na dnu strani www.mimovrste.com. Prepričan sem, da se bo težava rešila v zadovoljstbo vseh, Majuscka, vaš diktafon pa vam bo zagotovo dobro služil ;-) lp you.go www.mimovrste.com

izid  

član od: 31.8.2004

sporočila: 261

31. okt 2007 12:05

Kar nekaj računalniške opreme sem kupila pri tej firmi, lahko samo pohvalim. Imam pač dobre izkušnje in srečo.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

31. okt 2007 12:18

Vračilo denarja za vrnjeno blago je umevno samo po sebi. Brez dopisa. F r i n a

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

31. okt 2007 12:23

Tudi jaz sem že precej kupovala prek mimovrste in sem vse dobila in je bilo vse dobro.

nana1  

član od: 3.2.2007

sporočila: 202

31. okt 2007 12:46

Tudi mi smo skoraj vso rač. opremo nabavili pri njih, pa je bilo vse v redu. Z naše strani same pohvale. nana1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti