Kasko zavarovanje

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

16. maj 2009 17:29

WRAN51 je napisal/a:
avto je potrebno kasko zavarovati,seveda fiati odpadejo nihče jih ne krade pa še toča se jih obide.pa lep pozdrav.[pingvin] hmm
Glih ne bo držalo, našega so ukradli, kasko zavarovan ni bil, našli ga pa še do danes niso. Lp Nasha

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1305

17. maj 2009 10:52

Nasha, je bil fiat? Tudi jaz razmišljam o kasku. Plačala sem drugega, pa ravno razmišljam o tretjem. Pri 20.000 vrednem avtu. Vse skupaj je res ena loterija. Dolores

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

17. maj 2009 11:41

Fiat, fiat... Lp Nasha

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

18. maj 2009 12:56

Jaz sem tudi "ziheraš" s kaskom. Najbolj se mi je obnesel pred kakimi 7 leti, ko je na mokri cesti na Hvaru zaneslo vame tujca z najetim avtom. Moj avto je bil nevozen - totalka (k sreči nobenemu potniku ni bilo nič hudega, le nekaj podplutb od pasu). Krivda je bila čisto enoznačno njegova, glede tega ni bilo problemov. Vendar se mi ni bilo treba čisto nič ukvarjati s hrvaško zavarovalnico, škodo sem poravnala iz kaska, moja zavarovalnica je poskrbela, da je izterjala denar od hrvaške. Ko ji je to uspelo, so mi vrnili še franšizo. Sicer pa se je izteklo tako, da sem dobila zavarovalnino glede na vrednost avta po 4 letih, skupaj z denarjem, ki sem ga dobila od mehanika, ki je odkupil avtomobilsko "razvalino", ga je bilo toliko, kot da bi 4 leta star avto prodala po Evrotaxu. Seveda pa sem si morala malo prej kupiti nov avto, kot sem nameravala. teta torta

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

19. maj 2009 11:03

Kozmeja je napisal/a:
Če imaš dovolj denarja za morebitno popravilo avtomobila (ali celo za nakup novega), potem nima smisla, da zavaruješ svoj avto tudi kasko. Jaz osebno svoj avto vedno zavarujem kasko, ker vem, da lažje zberem tisti denar, ki ga letno plačam za to zadevo, kot pa, če (in upam, da bo vedno ostalo pri 'če') bi ga mogla zbrat za popravilo razbitega avta. Nesreča pa se lahko zgodi zelo hitro, čeprav paziš. Moj apa vto bo kmalu dosegel lepo pravljično število let (7). Kozmeja
Jaz enako razmišljam. Sem imela prej Felicio 13 let staro (kupljeno, ko je imela 7 let)pa vseskozi polno zavarovano- še sreča, ker sem imela ene 4x zamenjano šipo, pa 2x luč.. Zdaj imam 6 let staro Octavio pa sem jo tudi dala polno zavarovat. To je skoraj tako, kot če sam nisi nič zavarovan pa se poškoduješ...mater se jeziš...če pa imaš zavarovanje urejeno, pa lahko računaš na odškodnino, čeprav je bolje, da se nič ne naredi. always keep smiling... pe3ca

IČA  

član od: 9.1.2006

sporočila: 233

15. mar 2010 8:15

Gre za prometno nesrečo in izplačilo materialne škode.... Namreč, zavarovalnica mi je priznala totalko za avto in mi poslala poravnavo za katero menim, da je občutno prenizka saj je bil avto lepo ohranjen in tudi prevoženih km ni imel veliko, čeprav je bil star že pet let. Ker verjamem, da je  kdo od vas že  imel  kdaj podobno težavo -torej, da se  je na prejeto poravnavo pritožil zavarovalnici,  bi vsakega, ki bere ta post iskreno prosila za pomoč. Zanima me kaj vse ste napisali v to pritožbo. Lahko  mi svojo pritožbo pošljete na  moj  mail saj bi rada  v pritožbi napisala čimveč. Hvala vsem še enkrat v naprej....če pa nimate pritožbe pa je dobrodošla vsakršna ideja kaj naj napišem, da bi mi vsaj za 10 % dvignili poravnavo.

Madonca nič nisem kriva v nesreči, pa si moram popravilo deloma plačati tudi iz lastnega žepa čeprav že vse življenje plačujem kasko...a ni to žalostno?

Iča

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15471

15. mar 2010 11:36

Ga. Iča, jaz sem pred leti imela prometno nesrečo v kateri sem se poškodovala. S pomočjo odvetnice (vam bom poslala zasebno sporočilo) sem dosegla še enkrat večjo odškodnino, kot mi jo je prisodila zavarovalnica. Če vam bo lahko pomagala sva dosegli vse. Lepo vas pozdravljam in vam želim, da vam uspe.

vesnapavlin  

član od: 23.5.2009

sporočila: 25

15. mar 2010 11:49

Pozdravljena ga. Iča Tudi sama sem imela prometno nesrečo le z materialno škodo in mi je zavarovalnica za moj avto priznala totalko. (Totalko izplačajo tako da po evrotaksi preverijo vrednost vozila in ti dajo polovico tistega denarja) Sama sicer nisem rabila doplačati popravila avta, ker sem ga dala popraviti kleparju ki ima delavnico doma (prišlo je veliko ceneje kot če bi avto peljala na servis, saj mi določenih kosov ni dal novih ampak je le te popravil), sem pa tudi jaz želela dobiti večjo vsoto kot mi jo je izplačala zavarovalnica, ker sem bila istega mnenja kot vi (da je moj avto več vreden), vendar mi tega ni uspelo ker imajo taka pravila,... Upam da vam uspe Lep pozdrav vesnapavlin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti