Kasko zavarovanje

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

25. okt 2007 12:49

Mislim, da se ti še vedno splača zavarovati kasko, pa krajo vozila izključi. Tako sem vsaj jaz naredila. Je kasko z 1% odbitne franšize še vedno pri naših zavarovalnicah dovolj poceni. Jaz sem gledala tako, da če fanj razbijem avto, ne bom imela dovolj za popraviti, ker pa za tisto cifro, kolikor plačam premijo premije za avtokasko, avta prav gotovo ne popravim. Moj avto je pa star 7 let. Poglej malo po zavarovalnicah, kaj ti nudijo, mislim da se splača. Winnie

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

25. okt 2007 14:20

Če imaš dovolj denarja za morebitno popravilo avtomobila (ali celo za nakup novega), potem nima smisla, da zavaruješ svoj avto tudi kasko. Jaz osebno svoj avto vedno zavarujem kasko, ker vem, da lažje zberem tisti denar, ki ga letno plačam za to zadevo, kot pa, če (in upam, da bo vedno ostalo pri "če") bi ga mogla zbrat za popravilo razbitega avta. Nesreča pa se lahko zgodi zelo hitro, čeprav paziš. Moj avto bo kmalu dosegel lepo pravljično število let (7). Kozmeja

marusa 2  

član od: 5.9.2007

sporočila: 58

14. maj 2009 23:42

Po internetu iščem primerjave zavarovanj različnih zavarovalnic pa nič pametnega ne najdem. mogoče kdo ve za kakšno dobro stran? marusa 2

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

15. maj 2009 2:13

Jaz mislim, da se še vedno splača. Že zaradi vremenskih razmer, kot je toča. Če nimaš avtomobila garažiranega, se lahko zgodi, da ti ga toča stolče. Posebej zadnje čase je zelo pogosta. Pravijo, da se bomo na takšno vreme mogli navaditi. Nam je lani naredila zelo veliko škodo na avtu in v naravi. Če ne bi imeli kaska, bi se nam zmešalo. Tako pa smo dobili povrnjeno vso škodo, ki je nastala na avtomobilu. lp. baška

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

15. maj 2009 7:13

[citat=--Issi--] Načeloma pa v zavarovalniško-cenilskih krogiha velja: avto se zamortizira za 50% v štirih do petih letih. Torej bi ti v primeru kraje ali totalnega uničenja tvojega dobila približno polovično vrednost novega. Za razmislit je... Issi to pa se ne bo izšlo. Če je 4 leta star punto po Etx vreden cca 4000 eur, novi pa stane cca 11.000, ne moreš dobiti 50% vrednosti novega vozila. Popravilo se recimo dovoli do cca 70% vrednosti tvojega vozila, vse kar je preko pa je totalka. In ko se po kalkulaciji obračuna vrednost novih delov in ostali dejavniki, si lahko srečen, če si boš za izplačilo sploh lahko kaki drugi avto kupil. Winnie, to z franšizo je zelo dvorezen meč. Če nimaš avta ki je novi stal dosti, potem tudi 1% ni tako veliko. Ampak v primeru škode iz kaska kriješ tisti znesek ob popravilu sama. Pol pa računaj, če se izplača. Se, če je škoda višja od zneska franšize, če pa ni, pol pa plačaš tudi popravilo sama. Vida, poleg parkirišča upam da si dala zavarovat še stekla in nalet divjadi, ker sta to najbolj verjetni škodi. Agenti vsak po svoje prodajajo zavarovanja, stranke pa ali razumejo kaj so zavarovali ali pač ne. In ko pride do škode šele ugotovijo, kaj so jim prodali. Seveda pa ne gre vseh metati v isti koš. Pa nisem agent, da ne bo pomote. jass

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

15. maj 2009 7:29

Če morda nisi opazila; to je bilo napisano pred letom in pol. In takrat je to nedvomno držalo, verjemi. Kaj je v tem letu naredila recesija in sploh položaj na avtomobilskem trgu ne vem, definitivno pa vozilo z novonabavno vrednostjo 11.000€ po štirih letih ni vredno le 4.000€ - vsaj po Eurotaxu ne. Te je pač moral nekdo fino "našponat", ali pa je to informacija kakega preprodajalca, ki jemlje v prodajo vozila po sistemu staro za staro ali ataro za novo. In oni pač ne ocenjujejo vozil po Eurotaxu - kje pa bi bil potem njihov zaslužek? Sicer pa imaš kar nekaj informacij "na uč". Popravilo se dovoli zmeraj, kdo ti pa lahko reče da ti pa svojega vozila ne smeš popravljati? Druga stvar pa je, kako zavarovalnica zadevo obravnava. Ekonomska totalka je, kadar znesek popravila presega 60% trenutne vrednosti vozila. Ampak je razlika med ekonomsko totalko in realno totalko. In to velika. Glede odbitne franšize pa takole: ne upošteva se vedno. Pri Triglavu, Zavarovalnici Maribor in AdriaticSlovenici se odbitna franšiza upošteva pri dveh primerih (prometna nesreča - kadar sami poškodujemo avto in padec predmeta na avto), pri Generaliju pa pri treh (pri že omenjenih in vandalizmu). Toča, kraja, požar, vihar in kombinacije delnega kaska (parkirišče, stekla, luči, ogledala, divjad) se obračunajo brez odbitne franšize in brez vpliva na bonus. Issi

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

15. maj 2009 17:52

ni lahko dati denar za polni kasko, a če se kaj zgodi?? Tudi sama sem sem bila v dilemi kasko ali ne, vendar če potegnem računico če se kaj zgodi, je to prava malenkost. Pred leti mi je toča močno poškodovala avto, še dobro da sem imela avto zavarovan, pa sem bila prav tako v dilemi ali naj avto zavarujem ali ne. Sedaj vem! anitram1

neznan uporabnik

15. maj 2009 19:30

avto je potrebno kasko zavarovati,seveda fiati odpadejo nihče jih ne krade pa še toča se jih obide.pa lep pozdrav. hmm

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

15. maj 2009 20:57

WRAN51 je napisal/a:
avto je potrebno kasko zavarovati,seveda fiati odpadejo nihče jih ne krade pa še toča se jih obide.pa lep pozdrav.hmm

Wran, nepopolni podatki! Po tej logiki odpade tudi Renault! Moj Clio je star 14 let, toča ga je do sedaj še vedno obšla, pa revež nima svoje garaže in tudi ukradel mi ga ni še nihče. In očitno sem ravnala prav; nikoli ni okusil kasko zavarovanja.

Mož pa za svoj avto prakticira podobno kot mamamia.

LP, V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti