24. okt 2007 19:34
Po začetnem odzivu sodeč bi sklepala, da ima večina uporabnic kulinarike zaradi škodljivosti hrane iz friteze le te pospravljene v najtemnejšem kotu. Torej si narobe zastavila vprašanje, po mojem bi bilo boljše, če bi povprašala po odvečnih fritezah. Potem bi lahko poizkusila, katera ti najbolj odgovarja. Izbira bi bila velika, če bi se nasprotnice fritez opogumile in ti jih odstopile, saj jim tako ali tako samo dren delajo.
Čudi me samo to, da , ko pogledaš v recepte, sta dve tretjini sigurno sladice z margarino, maslom, smetano, belo moko, sladkorjem, pudingom in ne vem s čim še vse. Višek zdravega recepta je, če se beli sladkor zamenja z rjavim. Pa začuda do sedaj ni še noben odprl teme o primernosti take "zdrave" hrane.
Sprašuješ po določenih tipih fritez, med njimi pa so že velike razlike v količini spečenega pomfrija. Moraš malo premislit, koliko krompirja naenkrat rabite. Te, katere si ti navedla, se v količini ene porcije razlikujejo za več kot 50%. En kg niti ni ne vem kako veliko. Tako, da funkcija shranjevanja ni od muh. Sama imam tisto, katero hvali alexis, pa nad njo nisem tako zelo navdušena. Pokrov se samo položi gor in pri peki se ustvarja zelo veliko pare. Propagirana je, da v njej tudi kuhaš, pa se meni ni obneslo. Prej sem imela tisto de Longijevo, v kateri je postrani košara in rabi manj olja.
LP