Drage bralke!
No, recepte tud jaz gledam večkrat in preizkušam...Tokrat sem pomislila,da mi boste že znale kaj pametnega svetovati glede na izkušnje pri nakupu friteze.
Kupujem fritezo, pa se ne morem odločit med Moulinex (fridelys keep warm, ima škatlico za hranjenje ene runde pomfrija v spodnjem delu in greje dokler ne spečeš še ene runde vidti je ok, 1 kg pomfrija) in med Philipsovo (Cucina 1.3 kg pomfrija ali tisto zadnjo HD 6180, kjer je vse enostavno glede shranjevanja olja, speče se pa le manjša količina do 800g, ima pa neke dobre funkcije in izgleda ,da je "oh in sploh", cena je pa najvišja, za 40-70 evrov dražja od drugih).
Kaj je bistveno pri fritezah? Kaj najbolj pogrešate in kaj je najbolj praktično???
Mislim si:
-dobro je, če ne vohaš vonjav, če je večja količina za pečt, da je praktična za čistit(morda tudi, da lahko pereš v pomivalnem stroju?) in da ima zvočno opozorilo, kdaj je konec cvrenja.
-ja, no, tudi za shranjevanje olja, ampak to mi ni bistveno. Ga lahko shranim tudi, če ga prelijem v plastično posodo. Vse, ki sem jih gledala imajo za prelit narejeno posodo za pečt, tako stem ne bi bilo težav.
Kakšne izkušnje pa imate ve???? Kakšno fritezo imate ve in kako ste zadovoljne, kako se obnese, koliko časa jo imate in koliko je dela z njo po peki za čiščenje...
Najlepša hvala!
Temo je spremenil(a) Karmen33 dne 22. okt 2007 23:52:22
Temo je spremenil(a) Karmen33 dne 22. okt 2007 23:59:00