Gps naprava

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. okt 2007 22:55

Jelenckova, če je super zadeva, vtipkaj " ežoj po najkrajši poti " ima da te pripelje do moje rezidence v petih minutah ( od mene do centra tvoje vasi je 10 min, peš )

A ja, mož je sklepam, preživel, ko je čakal, da ti najdeš in izbereš recept za vafle..

ežoj

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. okt 2007 7:12

Če vzameš telefon, npr. Nokia N95, moraš upoštevati, da ti takrat, ko imaš vključeno navigacijo, "žre" baterijo po hitrem postopku.

LP

cervus

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

23. okt 2007 7:32

Midva sva si prvega Garmina model Quest kupila pred dobrima 2 letoma. Ne menjava, zbirala sva ga na podlagi vsestranke uporabnosti, ta model in še eden, sta edina dva, ki sta krajši čas vodotesna, oba se lahko uporabljata marsikje, naj bo na čoln, motorju, avtu, jadrnici, peš ali kolesu, sepravi ni fiksen v avtomobilu, lahko ga enostavno vzameš iz vodila in greš, mislim, da zdrži 2 uri brez napajanja..... Imela sva srečo, da sva dobila en poskusni model, spraskan ekran, tega sva očistila s posebno pasto in je kot nov+ dve karti sta bile gor, , sedaj sva dokupila še morsko karto, ko bova potovala v Ameriko sva se odločila, da si kupiva tudi karto za tisto regijo v kateri se bova nahajala, ................cena 500 eur, za novega pa 600 + karte Je tako, da te karte lahko naložiš na dva modela Garmina, tako, da si lahko deliš stroške še z enim. Ga pa tudi posodiva članom družine oz. kolegom, če gre kdo kam na pot in ga potrebuje.(ravno je 14 morja pustil za sabo) Tako Gsp ne sameva doma........je pa res, da ga mož po naravi službe veliko rabi tudi po Sloveniji. Fajn je pogledat, kje si se vozil, markira pot, dolžino poti, meri hitrost vožnje, povprečno hitrost, izračuna, čas prihoda............ Definitivno pa sem od kar imava gsp, videla več Slovenije kot prej v 30 letih, kje naju je vse popeljal v imenu hitrejše poti oz. krajše. Čez prelepe slovenske kraje.

alenka5  

član od: 24.2.2006

sporočila: 196

23. okt 2007 7:53

Ja Garmina imamo tudi mi, ker se precej potepamo z avtodomom. Moram pa povedat, da se tu in tam ta napravica obnese čudovito, tu in tam pa popolnoma zataji. Ko ti sredi avtoceste v Italiji prične razlagati, da se pri priči obrni ali pa te pošlje na italjansko smučišče preko gorskega prelaza, ko pa je po dolini speljana čudivita cesta. Po Grčiji je s kartami, ki ji kupiš zraven, popolnoma neuporaben, ker ima prednaložene samo Atene, ostalo pa... Ker Amerikanci pripravljajo te karte, moram priznati, da so ponekod dokaj netočne, se je že zgodilo, da nas je peljal mimo cilja oz. ga sploh ni našel, čeprav je lepo sprejel naslov, ki mu je bil dan. Tudi če vtipkaš koordinate, ni rečeno, da te bo pripeljal do cilja po najkrajši poti. Baje so bolj točni TOM TOMovi navigatorji, z gotovostjo pa ne morem trditi, ker nisem probala. Je pa po velikih mestih (evropskih) sigurno zelo uporaben, saj imaš manj možnosti, da se izgubiš, tudi če te bo pripeljal do cilja po daljši poti. Toliko iz naših izkuišenj z Garminom, lep pozdrav Alenka alenka5

tajkec  

član od: 7.3.2005

sporočila: 55

23. okt 2007 8:00

Živjo Zakaj oseba satelitsko navigacijo potrebuje? a) za navigacijo po cestah, torej navaden Zemljan b) je geoget, geolog ali nekdo, ki rabi točne koordinate v naravi c) se oseba ukvarja z jadranjem in ga zato rabi d) .......... No odvisno od tega kaj bo z njo počel, mu kupi napravco. Če rabi profesionalno zadevo, jih prodajajo na Celovški cesti blizu Stare cerkve, LJ, če rabiš več podatkov napisi, bom šla mimo in ti sporočim telefonsko in naslov, ne vem na pamet niti imena trgovine... No lep tih deževen dan T. tajkec

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

23. okt 2007 8:34

http://www.tobos.si/ vrjetno si mislila to trgovino Pri nas ga je medlo le v Zagrebu, je pa tako, da vseno sam preceniš ali greš po poti, oz. potrebna je natančnejša definicija po kakšnih poteh, .......... Še ena iz Munchna, prvi dan uporaba vse o.k., normalno smo prišli v kamp, potem pa naslednje jutro na pot do sejmišča, pa nas nekam čudno Gsp vodi, v slepe ulice, čez park, pa gledava prihod na sejmišče 7 ur, nama žal še ni potegnilo, pa se vozimo, pazimo na ne prave ulice, prepreke in ovire, na enkrat pa jaz mojemu ali si preklopil iz peš na ceste (na uporabo v avtu) Moj pa, ne nisem ......tu leži odgovor........................pravilna nastavitev.......tako smo vseno hitro in brez nesreč prišli na rastavišče.............

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

23. okt 2007 8:48

hvala lepa vsem,ste mi zelo pomagali. pa lep dan še naprej. gajka

tajkec  

član od: 7.3.2005

sporočila: 55

23. okt 2007 9:18

jap, to je ta trgovina, lp T tajkec

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti